ARGO – A kétéltű terepjáró erdészeknek, vadászoknak (Erdőgépker az AGROmashEXPO-n)

argoclErdészetekben, magánerdőkben, de vadgazdálkodási egységekben, sőt mezőgazdasági termelők számára is igen hasznos lehet az ARGO kétéltű terepjáró.

A 2013-as AGROmashEXPO egyik erdészeti kiállítója az Erdőgépker Kft. volt. A cég néhány négyzetméteren két ágaprítója mellett az Argo kétéltű terepjárót mutatta be az érdeklődőknek az A pavilonban.

“A faaprító gépeink az erdőgazdálkodásban, erdészetekben, gyümölcsösökben keletkező ágaknak, hulladék fának a hasznosítására szolgálnak. Az aprítás után ugyanis tüzelőanyagként kiválóan hasznosítható a hulladék faanyag” – mondta el az Erdő-Mező Online kérdésére Katona Csaba, a cég kereskedelmi- és műszaki vezetője. Hozzátette; “vannak kis teljesítményű gépeink traktoros, illetve önálló motoros meghajtással, amelyek 5-6 centiméter átmérőjű ágat tudnak aprítani, de a legnagyobb gépeink 30-40 centiméter rönkátmérő aprítására is képesek”.

aIMG_2319

A két faaprító mellett a stand látványossága egy nyolckerekű kétéltű terepjáró volt. Az ARGO több mint egy quad, hiszen hat személyes, és akár vízen is tud járni – derült ki a gépről.

argokat

“Minden olyan területre el lehet vele jutni, ahova mással nem lehetséges – sem terepjáróval, sem traktorral. Úszik a vízen, halad a sárban, havon, ingoványon, mocsárban. A vadászok imádják!” – fogalmazott Katona Csaba. Mint azt elmondta; erdészeti, mezőgazdasági munkára is lehet használni az ARGO terepjárót, de a katasztrófavédelem területén sem ismeretlen. A vadgazdálkodás területén, a vadásztatás, vadgondozás, vadetetés kapcsán is komoly segítség lehet.

Katona Csaba az Erdő-Mező Online kérdésére elmondta; az idei újdonságuk egyértelműen az ARGO, de van egy kisteljesítményű pelletáló gépük is, amit házi használatra, otthoni felhasználóknak tudnak ajánlani. “Ez egy 50-60 kilogramm/órás teljesítményű pelletáló gép, amihez mezőgazdasági hulladékot, faaprítékot, fanyesedéket lehet felhasználni”

Az Erdőgépker Kft. idén a FeHoVán is kiállítóként lesz jelen. Az A pavilon 311-es standján a vadászoknak is bemutatják az Argo terepjárójukat. 2013-ban a cég ott lesz még a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, de szeptemberben a soproni innoLignum erdészeti kiállításon is.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?