Vadhírek kategória cikkei

Romániában több mint negyven madárfajt fenyeget a kihalás veszélye

Románia több mint negyven madárfaját a kihalás fenyegeti, további csaknem harminc pedig mérsékelten fenyegetettnek minősül - közölte a Román Madártani Egyesülettel (SOR) és a Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Tovább >>>

AM: a vadhúsfogyasztást már gyermekkorban népszerűsíteni kéne

A vadhúsok a tradicionális magyar konyha részét képezik, ráadásul olyan egészséges ételek készíthetőek belőlük, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói elvárásoknak is, mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a 11. Vadkolbásztöltő Fesztiválon, Mikóházán.

Tovább >>>

Nébih: veszett rókát lőttek ki az ukrán határ melletti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a rendszeres monitoring program keretében kilőtt rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény község mellett ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Idén is jótékonysági vadászatot tartanak

December 27-én az ország több mint 40 helyszínén rendezik meg ismét a jótékonysági vadászatot. A beteg gyermekek gyógyítását segítő összefogás 2013-ban Fejér megyében indult és 2019-ben vált országossá.

Tovább >>>

Vadaszles-adót vezet be egy Baranya megyei település

Évi 50 000 forint adót kell majd fizetni vadászlesenként a Pécstől kb. 50 kilométerre fekvő Nagydobszán, az önkormányzati rendelet szerint az adó alanya az a vadásztársaság, amely a naptári év első napján a vadkárért felelős - írja a Telex.hu a helyi rendeletre hivatkozva.

Tovább >>>

Mi a közös a kínai nagy falban és a Cont-Eco vadkerítésében?

A Cont-Eco Kft. már 6 000 000 méter, vagyis 6000 kilométer TORNADO vadkerítés értékesítéséhez vagy építéséhez járult hozzá - osztották meg a nagyszerű hírt, amire méltán büszke a szombathelyi székhelyű cég.

Tovább >>>

Orvvadászok ellen emeltek vádat Baranyában

Egyebek mellett orvvadászat és lopás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség két magyar és egy szlovák férfival szemben, aki 2016 és 2020 között a Béda-Karapancsa vadászterületen 190 vadat ejtett el jogtalanul és okozott ezzel nyolcvanmillió forintos kárt - tájékoztat a Baranya Megyei Főügyészség.

Tovább >>>

Engedély nélkül lőtte ki és dolgozta fel a vadat egy nógrád megyei férfi

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves férfi ellen - hívja fel az esetre a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Nyílt napot tartanak a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetében

"Ha már rendelkezel diplomával, és továbbtanuláson gondolkodsz, gyere el a MATE Szent István Campus nyílt napjára. Ajánljuk szíves figyelmetekbe intézetünk mesterszakjait, a természetvédelmi mérnöki és vadgazda mérnöki képzéseinken - olvasható a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének hivatalos Facebook oldalán.

Tovább >>>

Többszörösére növekedtek a vadtakarmányozás költségei

A heol.hu-nál arra voltak kíváncsiak, hogy a 2022-es extrém mértékű aszály hogyan befolyásolta az erdei állatok életét, és mennyire nehezítik meg az emelkedő árak a vad ellátását. Erről az Országos Magyar Vadászkamara Heves megyei területi szervezeténél érdeklődtek. 

Tovább >>>

Egy év alatt 17 százalekkal nőtt a vadelütések száma

2021-ben közel 7500 nagyvadat ütöttek el gépjárművel Magyarországon, ami 17 százalékkal haladja meg az egy évvel korábban regisztrált 6400-as értéket. Az elmúlt hetekben ismét megnőtt a vadbalesetekről beszámoló hírek száma, ami összefügésben áll az állatok párzási időszakban megváltozó viselkedésével.

Tovább >>>

Romániában 243 medvét lőttek ki engedéllyel az utóbbi három évben

Romániában 2019 júliusa óta 243 veszélyesnek ítélt medvét lőttek ki, és 25-öt fogtak be és helyeztek át hatósági engedéllyel - derült ki a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium honlapján közzétett táblázatokból.

Tovább >>>

Barna medvét rögzített egy vadkamera a Bükkben (+KÉP)

Barna medvét fotózott egy, a Bükk nyugati peremén kihelyezett vadkamera - osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület kedden.

Tovább >>>

Így bőgtek a szarvasok a Barcsi Erdészet területén (KÉPEK)

Idén sem maradhatott el az MTI megszokott fotós összeállítása a gímszarvasok bőgéséről. Az alábbi szeptember végi fotókat a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének területén Kovács Attila készítette.

Tovább >>>

Kisvadász - Ismeretterjesztő foglalkoztatófüzettel népszerűsítik a vadászatot a fiatalok körben

A Vadászkamara Elnökségének döntése alapján újabb projekttel bővült az „Ismerd meg a vadászokat!” kiemelt kamarai célprogram, hiszen a gyerekek már kézbe vehették-vehetik a „Kisvadász” című ismeretterjesztő, foglalkoztató kiadványsorozat első részét.

Tovább >>>

<< < 5. / 60. oldal > >>