A 10 legnépszerűbb erdészeti és vadászati cikkünk 2015-ben

Az Erdő-Mező 2015-ben is tovább növekedett és erősödött. Portálunk hamarosan három éves lesz, előtte azonban elbúcsúzunk 2015-től. Most megmutatjuk, hogy melyek voltak az elmúlt 12 hónap legnépszerűbb erdészeti és vadászati hírei honlapunkon. Az elsőt például több mint 40 000 olvasót ért el, de a többi bejegyzés is öt számjegyű eredménnyel büszkélkedhet. Boldog és sikerekben gazdag újabb közös évet kívánunk minden Olvasónknak 2016-ban is!
A 10 legnépszerűbb erdészeti és vadászati cikkünk 2015-ben
   

TOP 10 cikk az Erdő-Mező Online portálon 2015-ben:

———————————————————————–

1. 62 tonnás túlsúlyos rönkszállító kamiont kapcsoltak le Zalában (+KÉP)

Január 14-én a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a rendőrség munkatársaival közösen végzett közúti ellenőrzés során súlyos szabálytalanságokat tapasztalt.

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

2. Jelentősen csökkent a falopások száma a medvék megjelenésével a Bükkben

Az utóbbi hónapokban folyamatos volt a medvék jelenléte, az állatok már telelni sem húzódnak vissza Szlovákiába. Az érintett területeken már több figyelmeztető táblát is kihelyeztek, a napokban pedig elkészültek a tájékoztató plakátok és lapok. Annyi biztos, minimum két barnamedve rója Észak-Magyarország erdeit.

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

3. Agroerdészet külföldön, lehetőségek itthon – Dr. Borovics Attila előadásán jártunk

2015. május 19-én Sopronban Dr. Borovics Attila, a NAIK-ERTI főigazgatója tartott élmény- és szakmai beszámolót az agroerdészet kapcsán szerzett külföldi tapasztalatairól. A Franciaországban és Törökországban eltöltött tanulmányutak értékes, számunkra is tanulságos példákban bővelkedtek. Az aktualitása pedig az az Európai Uniós forrás (4 milliárd Ft), melyet az erdészeti pályázatok körében kifejezetten agroerdészeti rendszerek kialakítására és tesztelésére lehet majd megpályázni 2020-ig.

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

4. Ezért fontos a munkavédelmi eszközök használata! – Elrettentő képösszeállítás (18 éven felülieknek!)

Kovács Péter, az Erdő-Mező egyik olvasója műszaki mentést, azon belül pedig munkavédelmet is oktat fakitermelők, motorfűrész-kezelők számára. Legfrissebb prezentációjához összegyűjtött néhány elrettentő képet, hogy bemutassa, miért is fontos a sisak, a vágásbiztos nadrág és bakancs, valamint a kesztyű használata, miért is kell odafigyelni a munkaeszközökre. Az elkészült anyagot az Erdő-Mezőnek is elküldte, most pedig megmutatjuk az összeállított fotósorozatot. A képek a nyugalom megzavarására is alkalmasa lehetnek, bár hangsúlyozzuk, hogy ezeknél sokszorta komolyabb sérülések is elképzelhetők!

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

5. Újra hódíthat a Lada a hazai erdőkben! – Megérkeztek az első darabok (+KÉPEK)

Megjöttek az első itthoni piacra szánt Ladák Magyarországra, ezzel pedig a LADA Hungary hivatalosan is megkezdte az autók hazai forgalmazását.

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

6. 500 lóerő, 14 tonna, 3,6 méter – Itt a legújabb Fendt traktor (+Képek; Videó)

Mostantól 500 lóerős a legnagyobb Fendt traktor, ugyanis a gyártó a napokban mutatta be az X1000 szériát.

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

7. Súlyosan megsérült a favágó, helikopter vitte a kórházba (+Képek a helyszínről)

Súlyosan sérült az a fiatalember, akire favágás közben dőlt egy nyárfa szerda délután Dunakiliti és Rajka között az ártérben.

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

8. Elképesztő történet: Más helyszínre vitték át a favágás közben balesetet szenvedett fakitermelő holttestét

Nem akart elesni a megrendelésektől egy vállalkozó, ezért balesetben meghalt favágója holttestét átvitte egy másik erdőbe. Hamis helyszínt rendezett be alkalmazottaival, de a zsaruk kiderítették az igazságot.

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

9. Váratlanul, hirtelen távozik Tengerdi Győző a Verga Zrt. éléről

Közös megegyezéssel távozott posztjáról a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Tengerdi Győző.

ELOLVASOM >>>

———————————————————————–

10. Rönkszállító IFA, forwarder, MTZ – Képek Olvasóinktól a magyar erdőkből! (Így dolgoztok ti)

Az utóbbi néhány hétben rengeteg levelet, megosztást kaptunk Olvasóinktól, amikben fotókat küldtek az Erdő-Mező Online Facebook oldalára. Most megmutatjuk szinte mindegyiket! IFA, Robur, Komatsu, Tátra, LKT, és még rengeteg gép a magyar erdőkből!

ELOLVASOM >>>

(Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike