Keresési találatok erre a cimkére: vadvédelmi berendezés

Levágták az elpusztult dámszarvas fejét – lebuktak a rendőrök előtt

Levágott dámbikafejet találtak a rendőrök egy autó csomagtartójában egy közúti ellenőrzés során Tolna vármegyében – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Aknába esett szarvast mentettek a tűzoltók (+KÉPEK)

Nem gyakran fogadja a tűzoltókat olyan látvány, mint amilyenben részesülniük kellett hétfő reggel. A lánglovagoknak ugyanis ezúttal egy bajba jutott bikán kellett segíteniük Ózdon.

Tovább >>>

Segítik a hungarikum kutyafajták, és ezzel a hagyományos vadászkultúra fennmaradását

A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke.

Tovább >>>

Melyik szak illik hozzád? Látogass el a MATE standjához az Educatio kiállításon!

Már az esztendő második hetében együtt kávézhatnak-teázhatnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanáraival, oktatási szakértőivel és hallgatóival az intézmény képzései iránt érdeklődők Budapesten. A MATE népes csapata január 12-14. között, a Hungexpo területén sorra kerülő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, az A pavilon HF24-es standján várja látogatóit.

Tovább >>>

Felszámolják az invazív fafajokat a dunaalmási Kőpite-hegyen

Dunaalmáson, a természetvédelmi oltalom alatt álló Kőpite-hegy északkeleti oldalán, spontán terjeszkedő óriási, szinte elegyetlen bálványfa állomány alakult ki. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Vérteserdő Zrt. megtisztítja a területet.

Tovább >>>

Ismét a soproni erdész diákok képviselik az országot

Ezúttal is a soproni Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola diákjai képviselhetik hazánkat az Ifjúsági Erdész Eb-n.

Tovább >>>

Nyílt napot tartanak a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetében

"Ha már rendelkezel diplomával, és továbbtanuláson gondolkodsz, gyere el a MATE Szent István Campus nyílt napjára. Ajánljuk szíves figyelmetekbe intézetünk mesterszakjait, a természetvédelmi mérnöki és vadgazda mérnöki képzéseinken - olvasható a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének hivatalos Facebook oldalán.

Tovább >>>

JCB újdonságok: a gyors, az elektromos, és a kényelmes (+KÉPEK)

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amiket szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettek meg a hazai agrársajtó képviselői. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét, vagy az iCON monitorral felszerelt Fastrac-ot. A legjobban várt gép egyébként a minden korábbinál gyorsabb, Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodógép volt, aminek előnyeit számos területen ki lehet használni – akár egy traktor alternatívájaként is.

Tovább >>>

Feldman Zsolt: a legkorszerűbb erő- és munkagépek alapkövetelmények az agráriumban
Sajtóközlemény

Feldman Zsolt: a legkorszerűbb erő- és munkagépek alapkövetelmények az agráriumban

Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a hazai agráriumot a 21. századi technológiai és fenntarthatósági kihívásokhoz igazítsa – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a CLIMMAR kongresszuson, Budapesten.

Tovább >>>

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson
Sajtóközlemény

Digitalizálhatók a vadkárok? - tették fel a kérdést a székelyföldi agrárdigitalizációs tanácskozáson

Hogyan képzelhető el a következő évtizedek mezőgazdasága a megemelkedett energiaárak tükrében? Miért nélkülözhetetlen a rendszeres és pontos adatgyűjtés a gazdálkodás során? Digitalizálhatók a vadkárok? Ehhez hasonló kérdéseket jártak körbe a csíkszeredai megyeházán megrendezett agrárszakmai tanácskozáson szeptember 24-én, melynek fókuszában a székelyföldi mezőgazdaság fejlesztési lehetőségei álltak.

Tovább >>>

ELMARAD! Szeptemberben nem lesz InnoLignum Sopron

Áprilisban még örömmel jelentettük be, hogy több év kihagyás után idén ismét megrendezik az innoLignum rendezvénysorozatot. Most azonban a szervezők rossz hírrel szolgálnak mindazoknak, akik szeptemberben kilátogattak volna hazánk legjelentősebb faipari és erdészeti szakvásárára. Tovább >>>

AGROmashEXPO: várják a kiállítók jelentkezését!

Mostantól regisztrálhatnak a kiállítók a 41. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításra. A 2023. január 25-28. között rendezett esemény továbbra is a hazai agrárium legjelentősebb szakkiállítása. Tovább >>>

Tavaly a tölgy csipkéspoloska volt a legnagyobb károsító a hazai erdőkben

Magyarország éghajlatát tekintve 2021 az egyik legszárazabb év volt 1901 óta - olvasható az Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer legújabb kiadványában, ami a napokban jelent meg számos fontos információt tartalmazva.Tovább >>>

Gyorsan és könnyedén válna meg erdejétől? Nyűg az osztatlan közös? A megoldás a Moritz Holz!

A magyar piacon új szereplőként, de több évtizedes németországi tapasztalattal keresi partnereit a Moritz Eis Kft., amely gyorsan, a határidők precíz betartásával, korrekt feltételekkel vásárol erdőket az ország minden táján – akár osztatlan közös területeket is. A magyar tulajdonú cég emellett rönkkereskedelemmel is foglalkozik hidat képezve a hazai és a németországi piac között.Tovább >>>

<< < 3. / 59. oldal > >>