Keresési találatok erre a cimkére: takarmány

Versenypályának használták az erdőt - Mostantól terepmotoros rendőrök őrzik a Soproni Parkerdőt

Természeti kincseink, az erdő állatai, és az erdőlátogatók védelme, nyugalma érdekében, a jövőben terepmotoros rendőrök felügyelik a Soproni Parkerdőt. Annak ellenére, hogy az erdei utakon és az erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral tilos közlekedni, az utóbbi időben többször is előfordult, hogy egyesek versenypályának használták az erdőt.

Tovább >>>

Mentik a vadállományt a gemenci erdőben

A Duna vízgyűjtő területén rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék rendkívüli árvízi helyzetet okoz a Dunán. A társaság erdőlátogatási tilalmat rendelt el 2024. szeptember 18-tól határozatlan időtartamra a közvetlen életveszély elhárítása és a vad védelme érdekében. A tiltás a teljes Gemenci erdőre, valamint a Mohács és Paks környékén, a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozik.

Tovább >>>

Két erdőgazdaság nevével is visszaélve ígértek tűzifát a csalók

Ahogy fokozatosan hűl le a levegő és hamarosan beköszönt a fűtési szezon, úgy jelennek meg egyre gyakrabban a lakosságot átverő értékesítők. A Nébih közleménye szerint a Vadex Zrt. nevét felhasználva hirdettek csalók olcsó tűzifát, de a Sefag Zrt. is arról tájékoztat, hogy visszaélnek a társaság nevével.

Tovább >>>

Erdei iskolai kirándulással is támogatják a gyerekeket

Ombudsmani kezdeményezésre három szervezet az iskolakezdést megkönnyítő ajándékokkal segítette a rumi különleges gyermekotthont. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a hátizsákok, iskola- és sportszerek, játékok mellett egy néhány napos erdei iskolai kirándulásra is meghívta a Százholdas Pagony lakóit.

Tovább >>>

Épített közelítő nyom kivitelezésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet „Púposhídi út – Vizesvölgy” (Murarátka 027/1, 042/10, 042/11 hrsz.) épített közelítő nyom kivitelezésére.

Tovább >>>

A klímaváltozást megszenvedte a lucfenyves - Fakitermelés az Ipoly Erdő területén

A Sasok-rétje és a Dornyai turista ház közötti területen álló lucfenyvesek hamarosan jelentős átalakuláson mennek keresztül - hívja fel a figyelmet az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

NAK: segítség a vadkárkezelésben

A vadkár az ország több térségében szinte általánosan, más térségeiben lokálisan a mező- és erdőgazdálkodás egyik kiemelt hátráltató tényezőjévé vált. A NAK igyekszik ezen a helyzeten változtatni, többek között azzal, hogy az érintett gazdálkodók részére széles körű tájékoztatást, és különféle szolgáltatásokat biztosít a tábla-, valamint erdőrészlet szintű vadkár sikeres megelőzésére, a kárigények eredményes érvényesítésére.

Tovább >>>

Visszatért az erdőtűz megfékezésében közreműködő tűzoltócsapat Macedóniából

Visszatért Magyarországra az Észak-Macedón erdőtüzek oltásában közreműködő tűzoltócsapat vasárnap este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Tovább >>>

Erdészeti kivitelű traktor beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet erdészeti kivitelű traktor beszerzésére.

Tovább >>>

Harmadik napja oltják az erdőtüzet a magyar tűzoltók Észak-Macedóniában

1200 méter magas hegységbe érkezett a 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat. A magyar tűzoltók a lángoltás mellett főképp az erdőben egy védelmi sáv kialakítását végzik. Láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal egy sávban kivágják a fákat, hogy a tűz ne tudjon átterjedni Breznica házaira és tanyáira.

Tovább >>>

A tókákban visszatartott víz megőrzéséért sokat tesznek a Gyulaj Zrt. terüeltein

A rekkenő hőségben és szárazságban is végzik a vad itatását a Gyulaj Zrt. területein, mely segítségével a vadfajok mellett egyúttal számos védett- és fokozottan védett madár, hüllő, kétéltű és rovar életfeltételeit is fenntartják, a kis itató gödrök, tavacskák oázisszerű életterekként működnek a természetben.

Tovább >>>

Mi történik a talajban, ha egy szántóföld helyére erdőt telepítenek?

Magyar kutatók kiderítették, mi történik a talajban, ha egy szántóföld helyére erdőt telepítenek. Három különböző erdőtípus talajának felső rétegét vizsgálták, amiből kiderült: bár az akácerdők alatt színesebb baktériumközösség él, a nitrogénkötő szervezetekből kevesebb van.

Tovább >>>

Az Ipoly Erdő nógrádi területe 82 hektár új erdővel gyarapodott

Az Ipoly Erdő Zrt. Nógrád vármegye legnagyobb zöldvagyonának kezelője, mintegy 65 ezer hektár erdőt tart fenn Nógrád és Pest vármegyékben, mely az ország legerdősültebb térsége. Az állami erdészeti társaság az elmúlt 4 év során csak a Nógrád vármegyei területein 82 hektár új erdőt telepített – osztotta meg közleményében az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

Erdész ruhákat ajánlottak fel az egyetemi hallgatóknak

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészcsillag Alapítványának kezdeményezése idén is sikeres volt: szép állapotú erdész-vadász használt ruhaneműket gyűjtöttek a Soproni Egyetem (SOE) Erdőmérnöki Karának olyan diákjai számára, akiknek az egyetemi tanulmányaik alatt anyagi nehézséget okoz a drága anyagokból készült, nagyobb igénybevételt bíró, minőségi speciális erdészeti és vadászati terepi oktatáshoz használt zöld és szakmailag is stílusos ruha beszerzése.

Tovább >>>

Ismét pusztítanak az erdőtüzek Görögországban

Öt eső nélküli hét után a hétvégén számos erdőtűz alakult ki Görögországban; csak szombaton 72 mezőgazdasági területen kialakult tűzesetet jelentettek, többnyire Krétán és az ország középső részén.

Tovább >>>

1. / 6. oldal > >>