Keresési találatok erre a cimkére: Somogy Megyei Vadászkamara

Több mint száz dámbikát ejtettek el a vadászok Gúthon

A megszokotthoz képest később kezdődött és novemberre is áthúzódott idén a dámbikák barcogása, jó eséllyel október 10-e után lehetett barcogó bikára vadászni a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészetének területén. A szárazság miatt a tényleges trófeasúly jellemzően elmaradt a becsülttől, ezért a szakemberek úgy határoztak, hogy a visszarakás jeleit nem mutató, kapitális agancsú bikákat nem hozzák terítékre. 

Tovább >>>

Bemutatták az erdészeti kutatások történetéről szóló kötetet

Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának eseményén az elmúlt időszak legfontosabb kutatási témáit és eredményeit mutatták be Az erdészeti tudományok története Magyarországon címmel megjelent kötet mellett, melyben a szerzők összegyűjtötték 1897-től, az önálló Erdészeti Kísérleti Állomás megalapításától kezdve a legfontosabb kutatási témákat és eredményeket.

Tovább >>>

Megkezdődött a kitermelés a hazai fenyőültetvényeken

Megkezdődött a „karácsonyfák” kitermelése a hazai fenyőültetvényeken – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. 

Tovább >>>

Állásbörze erdőmérnököknek - állami erdőgazdaságokkal, nemzeti parkokkal és az Agrárkamarával

December 5-én és 6-án tart állásbörzét a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara, ahol több állami erdőgazdaság, nemzeti park, de a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vesz.

Tovább >>>

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Tovább >>>

Segítség az erdőgazdálkodóknak: jogász szakembereket tömörítő egyesület alakult

A magyar erdőgazdálkodók szigorú jogszabályi keretek között tevékenykednek, amely garantálja a hazai erdők használatának fenntarthatóságát – mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár „Az erdőgazdálkodás aktuális jogi kérdései” című konferencián, melynek keretében megalakult a jogász szakembereket tömörítő Lex Silvarum Jogászok az Erdőkért Egyesület.

Tovább >>>

Ültetvények miatt tűnhet el a piacról a székely erdők havasi áfonyája

Székelyföld híres erdei gyümölcsének, a havasi áfonyának a helyét átvette a bogyós gyümölcs termesztett változata. Ma már két-három hektárnyi területen termelik meg azt a mennyiséget, amelyet több száz hektár erdőből gyűjtenek be a szedők. Az új romániai slágernövény nagy mennyiségben jelent meg a magyarországi piacokon is „erdélyi áfonyaként”. Holott nem egészen az.

Tovább >>>

Profitot termelni átalakító üzemmódban? - Örökerdős tapasztalatok a kosdi erdőben

Vajon tényleg megéri egy 500 hektáros magán erdőgazdálkodónak az átállás örökerdőre? Milyen kihívásokat jelent az átalakító üzemmód? Hogyan segítheti az erdész a klímaváltozás hatásainak tompítását? Minderről szó esett a WWF Magyarország októberben megrendezett terepi erdőjárásán, ahol a Váchoz közeli kosdi erdőben Bódis Pál, a szervezet erdőprogramjának szakértője, valamint Flamich Gábor magán erdőgazdálkodó vezetett be a téma és a terület sűrűjébe...

Tovább >>>

Vas megyében a legerősebb trófea 14,93 kilogrammos volt 2022-ben

A megyei vadgazdálkodás seregszemléjén 19 vadászatra jogosult 135 trófeáját állították ki a Káld-Hidegkúti vadászház melletti területen. Majdnem a dupláját annak, mint a szép hagyomány indulásakor, és az érdeklődők száma is több volt az eddigieknél.

Tovább >>>

Trófeaszemlét tartanak Vas megyében

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az OMVK Vas Megyei Területi Szervezete gímszarvas trófeaszemlére várja az érdeklődőket 2022. október 14-én, pénteken.

Tovább >>>

Így bőgtek a szarvasok a Barcsi Erdészet területén (KÉPEK)

Idén sem maradhatott el az MTI megszokott fotós összeállítása a gímszarvasok bőgéséről. Az alábbi szeptember végi fotókat a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének területén Kovács Attila készítette.

Tovább >>>

Zalaerdő Zrt.: A Bajcsai Csemetekertbe várják a gyűjtött makkot

A Zalaerdő Zrt. közlése szerint a Bajcsai Csemetekert 2022. október 4-én megkezdi az alábbi fafajok termésének felvásárlását: kocsányos és kocsánytalan tölgy, csertölgy, feketedió, bükk.

Tovább >>>

Felpörgött a fűtéshez kapcsolódó termékek forgalma

A Praktiker áruházlánc országos adatai alapján az év második felében gyorsan megindult és azóta folyamatos a fűtéshez kapcsolódó termékek, köztük a szilárdtüzelésű alternatív fűtési eszközök, valamint kiegészítőtermékeik forgalmának növekedése.

Tovább >>>

Álláshirdetés - Erdész munkatársakat keres a Kozák-Trans Kft.

Cégünk, a Kozák-Trans Kft. magánerdő-gazdálkodó, fakitermelő, faaprító, fakereskedő, fuvarozó és fafeldolgozó cég ERDÉSZ munkatársakat keres két fő személyében Bács-Kiskun, Csongrád megyei régióban (Kiskunhalas környéki lakhely előny). Tovább >>>

Álláshirdetés – Gépkezelők jelentkezését várja a Kozák-Trans Kft.

Cégünk, a Kozák-Trans Kft. magánerdő-gazdálkodó, fakitermelő, faaprító, fakereskedő, fuvarozó és fafeldolgozó cég flottabővités miatt GÉPKEZELŐKET keres Ponsse forwarderre és harvesterre Bács-Kiskun és Csongrád megyei régiókban. Tovább >>>

<< < 9. / 43. oldal > >>