Keresési találatok erre a cimkére: Somogy megye

Megvan a magyar válogatott kerete - Újoncot is avatnak Stuttgartban

Kihirdették a magyar STIHL Timbersports válogatott teljes keretét. Az első három név nem meglepetés, hiszen a 2023-as nemzeti bajnokság dobogósai ott lesznek a stuttgarti Világbajokság csapatversenyén.

Tovább >>>

Megjelent az erdészeti mérő és megfigyelő-rendszer idei összefoglalója

A Nemzeti Földügyi Központ közzétette leporelló formájában a 2023-as  Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer összefoglalóját.

Tovább >>>

Óriási meglepetés: Bozsó Zoltán nyerte a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik legizgalmasabb, legfordulatosabb versenye volt a 2023-as STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság, aminek ezúttal a Bábolnai Gazdanapok adott otthont. Nagyszerű, kiegyensúlyozott teljesítménnyel Bozsó Zoltán állhatott a dobogó legmagasabb fokára, ezzel megduplázva bajnoki címeit. Mögötte Juhász István és Strúbel Bence végzett.

Tovább >>>

A válogatottságért küzdenek a sportfavágók Bábolnán

A hagyományok szerint a nemzeti bajnokság dobogósai meghívást kapnak a magyar STIHL Timbersports válogatott négyfős keretébe, így biztosan kiélezett lesz a küzdelem szeptember 9-én, Bábolnán. Az előzetes információk szerint 11 versenyző ragad majd fűrészt és fejszét, hogy elutazhasson Stuttgartba, a 2023-as VB-re.

Tovább >>>

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén
Támogatott tartalom

Mecsekerdő diadal a fakitermelők országos versenyén

Az ország legjobb fakitermelő csapatai találkoztak szeptember 2-án, Soponyán, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében. A hat regionális helyszínről továbbjutott 30 gárda közül végül a Mecsekerdő Zrt. - Ritrovi Kft. négyese diadalmaskodott az Északerdő-Encsitűz és az Alba Berkenye előtt.

Tovább >>>

Északerdős diadal a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság utolsó regionális fordulójában

Hagyományos időpont, hagyományos helyszín, hagyományos kánikula, hagyományosan nehéz faanyag és hagyományosan jó hangulat. Augusztus utolsó szombatján Bükkzsércen rendezték meg a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság utolsó regionális fordulóját. Augusztus 26-án ezúttal az Északerdő Encsitűz csapata diadalmaskodott, méghozzá magabiztos szerepléssel, míg mögöttük a Délbükki 100+ és a STIHL-US Team gárdája végzett.

Tovább >>>

Hagyományos helyszínen folytatódik a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság

Hagyományos időpontban, augusztus utolsó szombatján, és hagyományos észak-magyarországi helyszínen, Bükkzsércen, ráadásul előreláthatóan a hagyományos kánikulával tér vissza a nyári szünetet követően a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság. Az utolsó regionális fordulóból újabb öt csapat jut tovább a szeptember 2-i, soponyai döntőbe, az utolsó helyekért tehát nagy csata várható.

Tovább >>>

Új generáció a dobogón, Strúbel Bence ismét győzött – Ilyen volt a karádi STIHL Timbersports favágó verseny

Meglepő hibázások, fülledt meleg, feladott továbbjutás, kétszer is kieső versenyző, hibátlan bajnok és új generációs dobogósok. Röviden így lehetne összefoglalni a július 29-i, karádi STIHL Timbersports felkészülési versenyt, amit megkérdőjelezhetetlenül a 21 éves Strúbel Bence nyert meg - zsinórban a negyedik felnőtt megmérettetését. Mögötte a mindössze egy éve versenyző dányi Szabó Péter állhatott dobogóra, míg Andráska Zoltánnak is meglett a régóta áhított dobogós eredmény.

Tovább >>>

Letölthető az erdőtörvény módosult rendeleteinek szövege

Az erdőtörvény július 1-jei módosítását követően máris frissült az erdészeti jogszabályok egységes szerkezetben elérhető gyűjteménye az NFK honlapján – hívja fel a figyelmet a NAK.

Tovább >>>

Japán legészakibb kísérleti erdeje a jövő fejlődését mutatja be

Japán kísérlei erdejében rengeteg kutatás zajlik, miközben egyensúlyt kívánnak teremteni a fakitermelés és a fenntarthatóság között.

Tovább >>>

Hőségriasztás Olaszországban – A tűzoltók készen állnak az esetleges erdő- és bozóttüzekre

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Tovább >>>

Ősszel debütál az új FARMA forwarder

Megérkeztek az első fotók a FARMA LF8 forwarderről, melyet a nagyközönségnek először Észtországban mutatnak be szeptemberben.

Tovább >>>

Vigyázat, csalók! Hamisított STIHL termékeket hirdetnek

Az elmúlt időszakban egyre több felületen hirdetnek hamisított STIHL termékeket – hívja fel a figyelmet az Andreas STIHL Kft.

Tovább >>>

Tizennégy csapatból az Alba Berkenye bizonyult a legjobbnak a Parkerdő Kupán

Gödöllőn tartották meg a „legek” fakitermelő versenyét a 2023-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság negyedik regionális megmérettetéseként, hiszen egyértelműen a legizgalmasabb, a legtöbb induló csapattal zajló, legtöbb nézőt vonzó forduló zárult le június 3-án. A hagyományosan Parkerdő Kupaként is ismert versenyen végül a Bajna II - Vérteserdő Zrt. Alba Berkenye Kft. diadalmaskodott.

Tovább >>>

Minden korábbinál fordulatosabb volt a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó verseny

Fordulatos versennyel, szoros küzdelmekkel, és helyi csapat győzelmével ért véget a 2023-ban több év kihagyás után visszatérő Bajnokok Bajnoka egyeneskieséses favágó kupa. A szegedi ligetben tartott szakmai megmérettetésen a tavalyi országos döntőben első 10 helyen végző csapatból nyolc gárda képviseltette magát, és végül a Kaszó Zrt. – Dél-Alföld STIL Kft. győzött – nem éppen a megszokott módon.

Tovább >>>

<< < 2. / 87. oldal > >>