Keresési találatok erre a cimkére: orvvadászat

Orvvadászok ellen emeltek vádat Baranyában

Egyebek mellett orvvadászat és lopás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség két magyar és egy szlovák férfival szemben, aki 2016 és 2020 között a Béda-Karapancsa vadászterületen 190 vadat ejtett el jogtalanul és okozott ezzel nyolcvanmillió forintos kárt - tájékoztat a Baranya Megyei Főügyészség.

Tovább >>>

Segítség az erdőgazdálkodóknak: jogász szakembereket tömörítő egyesület alakult

A magyar erdőgazdálkodók szigorú jogszabályi keretek között tevékenykednek, amely garantálja a hazai erdők használatának fenntarthatóságát – mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár „Az erdőgazdálkodás aktuális jogi kérdései” című konferencián, melynek keretében megalakult a jogász szakembereket tömörítő Lex Silvarum Jogászok az Erdőkért Egyesület.

Tovább >>>

Pénteken az Északi-középhegységbe érkezhet az első havazás

Pénteken érkezhet az első havazás - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

Tovább >>>

Vadcsapda-megfigyelőrendszert fejleszt egy magyar startup cég

Vadcsapda-megfigyelőrendszert fejleszt egy magyar startup cég, amely a világ bármely pontján képes monitorozni a kihelyezett csapdákat, a rendszer kis átalakítással használható például méhkaptárok megfigyelésére, illetve határátkelőknél, parkolóházakban és magánbirtokokon is.

Tovább >>>

Engedély nélkül lőtte ki és dolgozta fel a vadat egy nógrád megyei férfi

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves férfi ellen - hívja fel az esetre a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Álláshirdetés – Hossztolót és erdészeti munkatársat keres a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. munkatársakat keres Zalaegerszegi és Lenti Erdészetébe az alábbi pozíciókban.

Tovább >>>

VárosFa Program: összesen 7000 fát ültetnek el országszerte

A MOL-Új Európa Alapítvány Neked Zöldül programsorozatának célja környezetünkben és közösségünkben a fenntartható jövő feltételeinek megteremtése. A VárosFa Program elnevezésű kezdeményezés az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közreműködésével indult el 2022 tavaszán.

Tovább >>>

Többszörösére növekedtek a vadtakarmányozás költségei

A heol.hu-nál arra voltak kíváncsiak, hogy a 2022-es extrém mértékű aszály hogyan befolyásolta az erdei állatok életét, és mennyire nehezítik meg az emelkedő árak a vad ellátását. Erről az Országos Magyar Vadászkamara Heves megyei területi szervezeténél érdeklődtek. 

Tovább >>>

Vérteserdő: csak olyan viszonteladókkal tárgyalnak, akik nem akarnak extraprofitot szerezni a tűzifán

A Kemma.hu érdeklődésére információkat osztott meg a hatósági áras és a szociális tűzifa programmal kapcsolatban Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

Amikor fáért indulsz a nógrádi erdőbe, és egy kenguruba botlasz

Nem mindennapi látványban volt része egy traktorosnak a nógrád megyei erdőben. Éppen az úton haladt gépével, amikor egy kengurura lett figyelmes, ami hosszan ugrándozott előtte.

Tovább >>>

Mi Hazánk: áfamentes hatósági áras tűzifára van szükség

Az Országgyűlés hétfői ülésén is téma volt a tűzifa és a fakitermelés kérdése, a Mi Hazánk képviselője, Apáti István tett fel kérdést Nagy István agrárminiszternek.

Tovább >>>

Megérkezett az első átcsoportosított tűzifa-szállítmány Budapestre

Mosonmagyarovárra és Budapestre is érkezett átcsoportosított tűzifa a napokban, amiről Nagy István agrárminiszter számolt be közösségi oldalán.

Tovább >>>

Eddig csaknem 1.6 millió köbméter energetikai célú faárut értékesítettek az állami erdőgazdaságok

Folyamatosan szolgálják ki az igényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok - közölte Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

A vándorló vízimadarak élőhelyvédelméről tanácskoznak Budapesten

2022. szeptember 27-30. között afrikai és eurázsiai nemzetek találkoznak Budapesten, hogy lépéseket tegyenek a vándorló vízimadarak élőhelyeik hatékonyabb védelme érdekében. Ez az első alkalom, hogy nemzetközi természetvédelmi egyezmény döntéshozó testületi ülésének Magyarország ad otthont.

Tovább >>>

A Ponsse új elektromos erdészeti gépet mutat be

A Ponsse és az Epec közös együttműködésének az eredménye a PONSSE EV1, ami az elektromos erdészeti gépek táborát fogja erősíteni. A Ponsse közleménye szerint a gépet csak a későbbiekben állítják kereskedelmi forgalomba, de az Epec technológiája már használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mobil munkagépekben.

Tovább >>>

<< < 4. / 48. oldal > >>