Keresési találatok erre a cimkére: MecsekerdőZrt.

Aktívan védik és kutatják a Mecsek vizes élőhelyeit

Február 2., a vizes élőhelyek nemzetközi napja ezekre a gazdag élővilágú, de rendkívül sérülékeny természeti területekre hívja fel a figyelmet. A természetes állapotú vizes élőhelyek – mint az erdei vizes élőhelyek is – változatos élővilágnak, számos növény- és állatfajnak adnak otthont, biztosítva ezzel a terület biológiai sokszínűségét, diverzitását. Éppen ezért nagy jelentősége van annak, hogy a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai, például az elmúlt nyár rendkívüli aszályai komolyan veszélyeztetik ezeket a területeket. A Mecsekerdő kiemelt figyelemmel és gondossággal kezeli a területén található vizes élőhelyeket.

Tovább >>>

A Dráva menti ártéri erdők vízgazdálkodását kutatják
Sajtóközlemény

A Dráva menti ártéri erdők vízgazdálkodását kutatják

Az elmúlt nyár rendkívüli aszályai csak még nagyobb jelentőséget adnak annak a ténynek, hogy 2022 a felszín alatti vizek nemzetközi éve. Többek között erdeink megmaradása szempontjából is egyre fontosabbá válik, hogy megértsük, milyen törvényszerűségek befolyásolják egy adott terület vízháztartását. Ezeket a törvényszerűségeket, mérésük és monitorozásuk lehetőségeit kutatja a Dráva mentén a Mecsekerdő Zrt. kezdeményezésére megvalósult nemzetközi tudományos együttműködés keretében Dr. Dezső József, a terepi adatgyűjtéssel és feldolgozással megbízott szakértő. 

Tovább >>>

Baranyai erdész az Országos Erdészeti Egyesület alelnöke

A hazai erdészet legfontosabb és legpatinásabb szakmai szervezete, az idén 155 éves Országos Erdészeti Egyesület nemrégiben tartotta küldöttgyűlését. Az eseményen újraválasztották elnöknek Kiss Lászlót, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatóját. Az egyesület általános alelnöke Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója lett.

Tovább >>>

Erdészek segítségével ültettek fákat Mohácson

A Gemenc Zrt. munkatársai több mint 60 sorfa elültetésében segédkeztek a napokban Mohácson.

Tovább >>>

Konferencia: Hogyan váltja ki a lombos fa a fenyőt?
Sajtóközlemény

Konferencia: Hogyan váltja ki a lombos fa a fenyőt?

„Az ismeretlen ismerős – a lombos fafajok faanyaga” címmel szervezett tudományos konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága. Ahogy a cím is utal rá, a november 8-án lezajlott ülésen a hazai lombos fafajok faanyagának tulajdonságait és felhasználási lehetőségeit mutatták be az előadók, a lehető legváltozatosabb szempontok alapján. A kulcskérdés az volt, hogy hogyan válthatjuk ki és helyettesíthetjük lombos fafajokkal a fenyveseket, illetve az általuk adott nyersanyagot.

Tovább >>>

1. / 1. oldal