Keresési találatok erre a cimkére: Magyar Fejlesztési Bank

A somogyi erdészek és vadászok egész évben segítik a Kárpátalján élőket

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére – hívja fel a figyelmet a SONLINE.

Tovább >>>

OEE: újabb adomány indult útnak a kárpátaljai erdészeknek

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett folyamatos karitatív adományozásoknak köszönhetően, az egyesület Erdészcsillag Alapítványához beérkező önzetlen pénzadományokat felhasználva, újabb fontos segítségnyújtó szállítmányt sikerült útnak indítani a kárpátaljai erdész kollégák részére, akiknek az ország áramellátó rendszerének háborús kárai miatt jelenleg nagy szükségük van villamos áram termelő aggregátor berendezésekre. 

Tovább >>>

Szürke tölggyel a klímaváltozás ellen?

Az előrevetített klímaváltozás rámutat erdeink veszélyeztetettségére, ezért sürgősen cselekedni kell. A kutatások azt mutatják, hogy az őshonos fafajokat a közeli rokonságban lévő cserefafajokkal lehetne felváltani. Dr. Patocskai Zoltán cikke, a Bakonyerdő Zrt. decemberi, vállalati újságában.

Tovább >>>

Közép-Európa bükköseit is fenyegeti a szárazság

Németországban végzett felmérés mutatta meg a bükkfák aszály miatti stresszállapotát - hívja fel a figyelmet a National Geographic.

Tovább >>>

Az EU betiltja az erdőírtáshoz és erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását

Jogszabállyal akadályozná meg az Európai Parlament és az uniós tagállamokat tömörítő Európai Tanács az erdőírtáshoz és az erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását - közölte az Európai Bizottság kedden.

Tovább >>>

Nébih: veszett rókát lőttek ki az ukrán határ melletti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a rendszeres monitoring program keretében kilőtt rókánál. A fertőzött állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnamény község mellett ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be.

Tovább >>>

Az őszi melegedés káros hatással lehet a lombhullató erdőkre

Jelentősen nő az őszi meleg periódusok száma Magyarországon, ami kedvező az őszi belföldi turizmus számára és kitolja a fűtési időszak kezdetét, de káros hatással lehet a lombhullató erdőkre - írta keddi cikkében a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.

Tovább >>>

A nemzeti parkokból lopják a fát a svédek, hogy fűteni tudjanak

A tűzifa hiánya és a megnövekedett rezsiköltségek miatt egyre több a fatolvaj Svédországban – hívja fel a figyelmet a V4Agency. A beszámolók szerint az utóbbi időben a látogatók számára a tűzrakáshoz kikészített fák mellet már a kidőlt fákat is ellopják.

Tovább >>>

Feleannyi mézet termeltek a méhészek a Tiszántúlon

A nyári aszály miatt, főként a Dunától keletre a szokásos mézmennyiség felét tudták a méhészek előállítani - mondta az MTI-nek hétfőn a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület alapító elnöke.

Tovább >>>

Románia: 2026-ig 56 000 hektárt erdősítenek, megreformálják az Erdőőrséget

Összesen 56 000 hektárnyi területet erdősítenek Romániában 2026-ig, jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kedden, miután közvitára bocsátották az erdősítésre és erdőfelújításra vonatkozó útmutatókat.

Tovább >>>

JCB újdonságok: a gyors, az elektromos, és a kényelmes (+KÉPEK)

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amiket szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettek meg a hazai agrársajtó képviselői. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét, vagy az iCON monitorral felszerelt Fastrac-ot. A legjobban várt gép egyébként a minden korábbinál gyorsabb, Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodógép volt, aminek előnyeit számos területen ki lehet használni – akár egy traktor alternatívájaként is.

Tovább >>>

Vérteserdő: csak olyan viszonteladókkal tárgyalnak, akik nem akarnak extraprofitot szerezni a tűzifán

A Kemma.hu érdeklődésére információkat osztott meg a hatósági áras és a szociális tűzifa programmal kapcsolatban Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

Megérkezett az első átcsoportosított tűzifa-szállítmány Budapestre

Mosonmagyarovárra és Budapestre is érkezett átcsoportosított tűzifa a napokban, amiről Nagy István agrárminiszter számolt be közösségi oldalán.

Tovább >>>

Lódarázs támadta meg a túrázókat, fakitermelő segítette a mentőhelikoptert a keresésben

Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt a Mátrában, a középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála - közölte Fcebook oldalán a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Az eset során a mentők segítséget kaptak az erdőben éppen fakitermelőként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól is.

Tovább >>>

Kárpátalján tűzifa-vásárlási hullám tetőzik, de a gépeket elvették az erdőgazdaságtól

Nincs elegendő gáz az ukrajnai tárolókban, bizonytalan, hogy lesz-e fűtés télen az országban. Jurij Vitrenko, a Naftogaz vezérigazgatója szerint a szükséges 19 milliárd köbméter helyett alig 13 milliárd van készleten. A magas árak miatt pedig nem sokkal tudják növelni a tartalékokat. Az emberek alternatív megoldásokon gondolkodnak, ki árammal, ki fával akar fűteni. Kárpátalján az utóbbi a népszerűbb, de vajon jut-e mindenkinek elengedő tűzifa?

Tovább >>>

<< < 4.9333333333333. / 46. oldal > >>