A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: Magyar Fejlesztési Bank

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

Nagyjából 40 kilónyi agancsot gyűjtöttek be engedély nélkül

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen – írja a police.hu. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Tovább >>>

Érkeznek a legújabb John Deere Forestry gépek, a POSCH innovációja már itt is van

Korábban már beszámoltunk arról, hogy márciustól új magyarországi forgalmazóval dolgozik együtt a finn John Deere Forestry. A JG-Max Bt. 20 éves helyi tapasztalatát felhasználva szeretnének újabb sikereket elérni a magyar piacon. Ebben az első lépés egy bajai nyílt nap volt, ahol a partnerek új információkkal gazdagodhattak – ráadásul nem csak a zöld erdészeti gépek kapcsán.

Tovább >>>

Gyérítési harvester beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet törzskiválasztó gyérítési harvester beszerzésére. 

Tovább >>>

Vadásztársaság is csatlakozott az illegálisan lerakott hulladék felszámolásához

Az akcióban résztvevők közösen ellenőrizték a települést, valamint a város külterületét.

Tovább >>>

VIDEÓ: a legkisebb és a legnagyobb STIHL akkumulátor - és amiket működtetnek

Dezső Gábort kifaggattuk az aksis gépek előnyeiről, jellemzőiről a FeHoVán. 

Tovább >>>

Motorfűrészek és akkumulátoros gépek erdészeti felhasználásra a STIHL-től

Az erdészeti szegmensnek ajánlott STIHL eszközöket mutattuk be élő Facebook bejelentkezésünkben az AGROmashEXPO idején. Lemaradtál róla? Most visszanézheted!

Tovább >>>

Erdészeti traktorokkal is tüntetnek a német gazdák

Hétfő reggel óta több ezer traktorral kezdtek demonstrációba a német gazdálkodók, számos utat és autópályát eltorlaszoltak, látványos akciókat hajtanak végre, a közösségi platformokat is ellepték az épületek elé trágyát szóró vagy bálát aprító munkagépek. Nem ez az első megmozdulás a közelmúltban, amivel a német termelők a mezőgazdasági adókedvezmények jelentős csökkentése ellen tiltakoznak.

Tovább >>>

Jól zárta az évet a PONSSE: a 20 ezredik erdészeti gép is gazdára talált

December közepén legördült a húszezredik erdészeti gép a gyártósorról a PONSSE finnországi üzemében. A harvester nem sokáig állt egy helyben, a munkát egy norvég cégnél kezdhette meg, méghozzá a skandináv ország déli részén. 

Tovább >>>

Biomasszaként hasznosulnak a karácsonyfák Pécsen

A Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. idén is fogadja a Pécs környékén utcára dobott karácsonyfákat, és biomasszaként hasznosítja újra a város erőművében.

Tovább >>>

Árvízi védekezés Gemencen

A Dunán levonuló árhullám a bajai vízmérce szerint 820 centiméterrel tetőzött 2023. december 30-án éjszaka 22:00 és 23:00 óra között. A Gemenc Zrt., mint az Alsó-Duna-völgyében található állami tulajdonú ártéri területek, erdők vagyonkezelője az árhullám levonulása előtt megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az ártéri infrastruktúrát, az ártéren található értékeit, a vadállományt megvédje.

Tovább >>>

Rágcsálókra vadászik, egy évben egyszer költ - A kerecsensólyom lett az év madara

A kerecsensólyom kontinentális szinten is kiemelkedő  természeti értékünk. Az Európai Unióban élő állományának több mint 60%-a Magyarországon fészkel, és világszinten a kárpát-medencei az egyetlen bizonyítottan stabil, enyhén növekvő állománya a fajnak. Megőrzésében a hazai természetvédelem felelőssége óriási, az MME 1974-es megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít e fajra, ezért is lett a 2024-es MME 50 jubileumi év madara.

Tovább >>>

Erdészek segítségével több mint kétszáz mentőállomás kap fenyőfák

Fenyőfákkal köszöntük meg az Országos Mentőszolgálat bajtársainak egész éves munkáját – írta közösségi oldalán az agrárminiszter, egyúttal bejelentve, hogy az állami erdészeti társaságok közreműködésével 256 mentőállomásra juttatnak el örökzöldeket karácsonyig.

Tovább >>>

VIDEÓ - Új Ponsse harvester és csörlős rendszer, Westtech, Jenz és Sampo érdekességek

Sampo... Ponsse... Westtech... JENZ... Erdészeti gépgyártók, amelyeket hazánkban a Forest Power Kft. forgalmaz, és amelyek ott voltak a 2023-as AUSTROFOMA kiállításon is. Az Alpokban megrendezett eseményen az erdészeti vállalkozók, köztük a magyar szakemberek is, számos eszközt kipróbálhattak, illetve tekinthettek meg a gyakorlatban, köztük például a PONSSE harvesterének azt a fejlesztését, ami egy csörlő segítségével akár 45 fokos szögű lejtőn is hatékony, gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé.

Tovább >>>

Adománygyűjtést szerveznek a kárpátaljai erdészek és családjaik javára

Az Országos Erdészeti Egyesület a közhasznú Erdészcsillag Alapítvány céljaival és alapszabályával összhangban támogatja az ukrajnai, azon belül is kiemelten a kárpátaljai erdészeket és rászoruló családtagjaikat.

Tovább >>>

1. / 45. oldal > >>