Keresési találatok erre a cimkére: Magyar Fejlesztési Bank

Óriásit ugrott az illegális erdőirtás az elmúlt évtizedben a brazíliai Amazonas vidékén

Százhuszonkilenc százalékkal nőtt az illegális erdőirtás 2013 és 2021 között a brazíliai Amazonas vidékén az őslakosok földjein - derült ki a Sao Pauló-i Kutatási Alapítvány kedden közzétett tanulmányából.

Tovább >>>

Szlovéniába telepítenének át barna medvéket?

Az olasz környezetvédelmi minisztérium külföldre szeretne áttelepíteni barna medvéket Trentino-Alto Adige régióból, és megkérheti Szlovéniát arra, hogy fogadjon be néhányat - közölte a szlovén sajtó.

Tovább >>>

Illegális vadászathoz használt fegyvereket, vadhúst és trófeákat foglaltak le a rendőrök

Illegális vadászathoz használt eszközöket, vadhúst és trófeát, valamint egy fegyvergyűjteményt is lefoglaltak a Nógrád vármegyei rendőrök – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Emberre támadt a medve Szovátán

Emberre támadt egy medve kedd délelőtt az erdélyi Szovátán. A 36 éves férfira a népszerű üdülőhely területén lévő egyik juhakol közelében támadt a nagyvad, több sérülést okozva - közölte kedden a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU).

Tovább >>>

Szigorúbb intézkedéseket hoznak a barna medvék magas száma miatt Romániában

Szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a romániai környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt, az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bukarestben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Térfigyelő kamerák és műholdképek segítségével szorítanák vissza az illegális fakivágásokat Romániában

A SUMAL 2 faanyag-nyomkövető rendszer fejlesztését jelentette be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, aki szerint ezáltal nyomon lehet majd követni az országban a faanyagok szállítását, illetve az erdők állapotát – írja a Krónika Online.

Tovább >>>

Az illegális fakitermelés a kongói esőerdő vesztét okozza

A Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK) keleti részén található Goma régió ad otthont a Virunga Nemzeti Parknak, amely a biodiverzitás és a természeti erőforrások egyik megmaradt gócpontja a világon. A parkban élő őshonos fákat azonban folyamatos veszély fenyegeti az illegális fakitermelés és faszén-kereskedelem miatt – hívja fel a figyelmet a The Standard.

Tovább >>>

Cél a budapesti erdők ökológiai értékének növelése
Sajtóközlemény

Cél a budapesti erdők ökológiai értékének növelése

Március 21., az erdők nemzetközi napja az erdők egyre növekvő jelentőségére hívja fel a figyelmet. A főváros erdeinek kétharmadát, Budapest zöld infrastruktúrájának legfontosabb, 3600 hektárnyi elemét kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. hosszú távú tervet készít a városi erdők átfogó, szisztematikus kezelésére.

Tovább >>>

Nagy szükség lenne az erdészeti gépfejlesztést ösztönző pályázati lehetőségekre

Az Agrárkamara és az Országos Erdészeti Egyesület Gépesítési Szakosztálya a hazai erdészeti gépfejlesztésről és gépgyártásról szóló szakmai beszélgetésre invitálta a témában érintett ágazati szervezeteket. Az ágazatirányítás, az oktatás, a kutatásfejlesztés, valamint a gyakorlati erdőgazdálkodás szakértői mellett a gépfejlesztésben és kereskedelemben is jártas szakemberek egyrészt értékelték az erdészeti gépesítés helyzetét, másrészt előremutató javaslatokat, teendőket fogalmaztak meg.

Tovább >>>

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek
Sajtóközlemény

Hogyan segítheti a kommunikáció az erdőket? Konferenciát rendeznek

A Silva Network az európai erdészeti felsőoktatás intézményeinek nemzetközi szervezete. Idén hazánkban, a Soproni Egyetemen rendezik meg a több mint ötven egyetemet összefogó hálózat éves konferenciáját. Az áprilisi kétnapos találkozó témája a kommunikáció jelentősége az erdészeti felsőoktatásban és képzésben.

Tovább >>>

Így élezd a fűrészláncod

Az újonnan vásárolt STIHL motorfűrész-láncok minden esetben olyan paraméterekkel rendelkeznek, amelyekkel optimálisan elvégezhetők a favágási munkák. Ezek a paraméterek azonban használat során eltolódnak, vagyis a szemek kopnak, ami rontja a hatékonyságot, a gazdaságos működést és a vágásképet. Sőt, egy életlen lánccal megnő a balesetveszély, mivel adott idő alatt, lassabban, és kontroláltalanabbul halad a vágás, illetve a megemelkedett rezgés a gépkezelő egészségére is veszélyt jelent. Ezért is különösen fontos a folyamatos karbantartás. De hogyan élezzünk? Ehhez adunk néhány tippet Dezső Gábor, a STIHL Budapest szakértőjének segítségével.

Tovább >>>

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között
Sajtóközlemény

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között

Rendkívül keresettek idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) diplomára épülő szakirányú továbbképzései: az újonnan felvett hallgatók 340 fős létszáma közel duplája a tavalyinak.

Tovább >>>

Hazánk legszebb erdejét keresik

Az Agrárminisztérium keresi Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.

Tovább >>>

Gyanús tűzifaárusra hívja fel a figyelmet a Nébih – Innen ne rendeljen senki!

Hatósági áron kínálnak Erdélyből származó tűzifát a tuzifanagyker.hu oldalon, az alacsony árért cserébe azonban előre utalást kérnek a vásárlóktól. A gondosan felépített, tartalmában is megnyerő oldal hiteles felület látszatát kelti, azon többek között ügyfélszolgálati idő, hírblokk, valamint részletes leírás is megtalálható – hívja fel a figyelmet a Nébih. A közlemény szerint gyanúra adhat okot, hogy az EUTR nyilvántartási szám hiányzik az eladónál.

Tovább >>>

Soproni Egyetem: a biodiverzitás helyreállítását segítő nemzetközi szövetség jött létre

A 2022 decemberében Montréalban tartott ENSZ biodiverzitási konferencia, a COP15 egyik fontos eseménye volt, hogy bejelentették a Nature Positive Universities Alliance, azaz a Természetpozitív Egyetemek Szövetségének létrejöttét. A szervezetet a neves brit oktatási intézmény, az Oxfordi Egyetem és az ENSZ Környezetvédelmi Programja kezdeményezésére 117 egyetem alapította, köztük – az Oxfordi Egyetem invitálására – egyetlen magyar intézményként a Soproni Egyetem is. A szövetség legfontosabb célja, hogy a felsőoktatási szektor hatékonyan segítse a természeti értékek és a biodiverzitás helyreállítását. Ezeket a célokat a Soproni Egyetem is kulcsfontosságúnak tartja, és igyekszik érvényesíteni működésében. Az új szervezet jelentőségét jól mutatja, hogy alapítását követően több mint négyszáz további egyetem csatlakozott a hálózathoz.

Tovább >>>

<< < 3.9333333333333. / 46. oldal > >>