Keresési találatok erre a cimkére: Kovalovszky Dániel

Pályázat a Zalaerdő bajcsai telephelyének villamossági rekonstrukciójára
Támogatott tartalom

Pályázat a Zalaerdő bajcsai telephelyének villamossági rekonstrukciójára

A Zalaerdő Zrt. pályázatot hirdet bajcsai telephelye villamossági rekonstrukciójára.

Tovább >>>

Fakitermelő- és magvetőgépet is árvereznek a Zalaerdőnél
Támogatott tartalom

Fakitermelő- és magvetőgépet is árvereznek a Zalaerdőnél

A Zalaerdő Zrt. nyilvános árverés keretében értékesít többek között Toyota Hiluxokat, csemetekerti magvetőgépet, darabológépet és fakitermelőgépet. Mutatjuk a teljes listát!

Tovább >>>

Felavatták hazánk első hűtött erdészeti magtárolóját

Az erdők egyrészt megoldást jelentenek a klímaváltozás ellen, másrészt azonban elszenvedik annak hatásait. Ezért a sikeres erdősítések érdekében a szaporítóanyag termelésben új eszközöket és módszereket kell alkalmaznunk – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, szerdán, Abaligeten, ahol átadták Magyarország első hűtött erdészeti magtárolóját.

Tovább >>>

Már online is elérhető a "Magyarország erdészeti tájai" könyvsorozat

A XXVIII. Erdők Hetéhez kapcsolódva az Agárminisztérium Erdőrendezési Főosztálya elérhetővé tette a nagyközönség számára a Magyarország erdészeti tájai című teljes könyvsorozatot elektronikus formában. 

Tovább >>>

Ilyen munkavédelmi ruházatra lehet szüksége egy favágónak

A favágás számos veszélyt rejt magában, mint például a fűrészek használata, a lezuhanó faágak, valamint a kiszámíthatatlan időjárási körülmények. Ezekre a kihívásokra a megfelelő munkavédelmi ruházat viselésével is fel kell készülni a szakembereknek. A munkavédelmi cipők, kesztyűk és védőszemüvegek használata a munkabiztonság és a balesetek elkerülése szempontjából is létfontosságúak.

Tovább >>>

Hamarosan kezdődik a repülőgépes rókavakcinázás

Az idei év őszén is folytatódik a rókák veszettség elleni immunizálása, valamint ezzel párhuzamosan az ebzárlat és a legeltetési tilalom bevezetése sem marad el az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2024. október 5-től veszi kezdetét Magyarország déli és keleti vármegyéiben.

Tovább >>>

Az Alföldön is megszűnt a tűzgyújtási tilalom

A Nébih szeptember 16-tól Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben is visszavonta a tűzgyújtási tilalmat.

Tovább >>>

Kétszeres STIHL Timbersports magyar bajnok lett Strúbel Bence

Egyelőre teljesen legyőzhetetlen a Mátrában Strúbel Bence, hiszen a Martin Komárek Emlékversenyek után ezúttal a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot is megnyerte szeptember 14-én. A rendkívül ködös, hűvös időben szoros csatákat és izgalmas pillanatokat hozott a mátraházai megmérettetés, még az utolsó előtti pillanatban is fordulhatott volna az sorrend az élen, de végül Bozsó Zoltán Zoka lett a második, Hamvasi Ferenc pedig a harmadik.

Tovább >>>

A klímaváltozást megszenvedte a lucfenyves - Fakitermelés az Ipoly Erdő területén

A Sasok-rétje és a Dornyai turista ház közötti területen álló lucfenyvesek hamarosan jelentős átalakuláson mennek keresztül - hívja fel a figyelmet az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

Részletesen mutatja be a KAP erdészeti támogatásokat a NAK új kiadványa

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadványt állított össze a „KAP-RD34-1-24 Erdőterületeknek nyújtott NATURA 2000 kompenzációs kifizetések” támogatásról. A 10 oldalas tájékoztató elsősorban az erdőgazdálkodóknak erdőtulajdonosoknak szól, de emellett hasznos információforrás az erdészeti szakembereknek – szakirányítóknak, szaktanácsadóknak – is.

Tovább >>>

Kutatás: az öreg erdők szénmegkötése sokkal nagyobb, mint korábban gondolták

Magyar ökológusok is részt vettek annak a tanulmánynak az elkészítésében, amely kimutatta, hogy az európai őserdők, öreg erdők szénmegkötése sokkal nagyobb, mint korábban gondolták. Európa erdői akár évi 309 megatonna szén-dioxidot is meg tudnának kötni, ha hagynák azokat visszavadulni.

Tovább >>>

Mi történik a talajban, ha egy szántóföld helyére erdőt telepítenek?

Magyar kutatók kiderítették, mi történik a talajban, ha egy szántóföld helyére erdőt telepítenek. Három különböző erdőtípus talajának felső rétegét vizsgálták, amiből kiderült: bár az akácerdők alatt színesebb baktériumközösség él, a nitrogénkötő szervezetekből kevesebb van.

Tovább >>>

Megelőzés és összefogás - KAP támogatások az erdőtüzek kapcsán

Az elmúlt években a tavaszi és nyári időszakban szinte napi rendszerességgel jelentek meg hírek kisebb-nagyobb erdő- és vegetációtüzekről, melyek nem csak a faállományt, hanem a teljes erdei életközösséget is veszélyeztetik. A Közös Agrárpolitika 2023-2027 közötti időszakában a támogatások az erdőtüzek megelőzésére és az erdőgazdálkodók, földhasználók együttműködésére fókuszálnak.

Tovább >>>

A fiatalok nyitottak a természetvédelemre és a tudatos erdőgazdálkodásra

A Soproni Egyetem továbbra is az ország egyik legvonzóbb, vidéki felsőoktatási intézménye. Népszerűségét bizonyítja, hogy még a tavalyi rekord felvételi eredményt is túlszárnyalta az intézmény. A 2024 szeptemberében induló tanévre 1233-an nyertek felvételt.

Tovább >>>

Nagy István: Magyarország elkötelezett az erdei ökoszisztémák megőrzésében

Magyarország elkötelezett az érzékeny erdei ökoszisztémák megőrzésében és hosszú távú fenntartásában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO Erdészeti Bizottságának (COFO) 27. ülésszakán Rómában, hétfőn.

Tovább >>>

1. / 69. oldal > >>