Keresési találatok erre a cimkére: erdővédelem

Elrajtolt a fakitermelő bajnokság - Az országos bronzérmes magabiztosan győzött Császáron

Egy rendkívül színvonalas és nagyon izgalmas regionális versennyel indult a 2024-es STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság a Komárom-Esztergom vármegyei Császáron. Április 20-án ugyanis a Vérteserdő Zrt., Császár Önkormányzata és a helyi szakkereskedés, az Agrogold Gazdabolt által szervezett regionális fordulón 9 csapat, köztük tavalyai dobogósok, újoncok, valamint fiatalok vettek részt. A versenyt végül a 2023-as döntő bronzérmese, a Bajnai Erdészet & Alba Berkenye & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság négyese nyerte meg.

Tovább >>>

Hétvégén rajtol az országos fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják.

Tovább >>>

Illegálisan vágták ki a fákat, végül lebuktak

Öt hónapon keresztül vágták ki illegálisan a fákat Jászalsószentgyörgyön.

Tovább >>>

Április végén rajtol a 2024-es fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják, majd Ásotthalmon, Gödöllőn, Keszegen, Somogyszobon és Bükkzsércen zúgnak fel a láncfűrészek. A jelentkezőket már várják, érdemes részese lenni a sorozatnak!

Tovább >>>

Vadásztársaság is csatlakozott az illegálisan lerakott hulladék felszámolásához

Az akcióban résztvevők közösen ellenőrizték a települést, valamint a város külterületét.

Tovább >>>

Több mint 40 ezren voltak kíváncsiak az AGROmashEXPO-ra

Véget ért a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A négy napos kiállításra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban, ahol – a rekordszámú kiállító miatt – mind a 8 pavilont megnyitották a szervezők. Az agrárium legnagyobb hazai rendezvényén a mezőgazdaság minden ágazata és összes jelentős szakmai szervezete képviseltette magát, és ott voltak a legfontosabb gép- és termékforgalmazók is. 

Tovább >>>

Új mezőgazdasági, erdészeti minisztert választott a szlovén parlament

A szlovén parlament rendkívüli ülésén megszavazta, hogy Mateja Calusic legyen az új mezőgazdasági, erdészeti és élelmezésügyi miniszter.

Tovább >>>

Botanikai ritkaság élőhelyét kezelték a Pilis-tetőn

Novemberben és decemberben két alkalommal kisléptékű élőhelykezelést végeztünk önkéntesek bevonásával a Pilis-tető kerítéssel elzárt területén – tájékoztat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. Mint írják, a beavatkozás az ott élő botanikai ritkaság, a fokozottan védett magyarföldi husáng (Ferula sadleriana) élőhelyének javítása érdekében történt.

Tovább >>>

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő
Sajtóközlemény

Erdőátalakítás Pomázon: az elöregedett nyárfákat felváltja a tölgyes erdő

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pomázon végzi a Főváros térségének legnagyobb szabású erdőátalakítását, amelynek során faültetvény természetességi állapotú öreg, egyre veszélyesebb nyáras helyett - jó eséllyel akár négy kategóriával is jobbnak minősülő – természetszerű állapotú elegyes kocsányos tölgyes erdőt hoz létre. A Parkerdő két év alatt több mint 120 ezer facsemetét ültet el – szoros együttműködésben a helyi közösségekkel. A Pomázi Parkerdő kialakítása idén májusban kezdődött, s ebben az évben 60 ezer facsemetét telepítettek, amelyek az idei csapadékos időjárásnak köszönhetően szépen fejlődnek. 

Tovább >>>

Drónos és lovas rendőrök működtek együtt az erdészekkel

A Vérteserdő Zrt. és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság pénteken ismét közös járőrszolgálat tartott a társaság által vagyonkezelt gerecsei erdőterületeken.

Tovább >>>

Elítélték a vadászokat, akik védett madarakat lőttek le

A Kisvárdai Járásbíróság elítélte azt a két vadászt, aki két évvel ezelőtt lelőtt egy barátkeselyűt és befogott három másik védett ragadozómadarat egy szabolcsi településen - tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Tovább >>>

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról
Támogatott tartalom

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról

Teljesen megtelt a stuttgarti Porsche Aréna november 3-án. A STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyén nagyszerű hangulatban vághatták a fát a nemzeti válogatottak, köztük a magyar négyes, Bozsó Zoltán, Juhász István, Strúbel Bence és Juszkó Zsolt. A bravúr ezúttal részükről elmarad, bár az mindössze 4 századmásodpercen múlt. Ausztrália magabiztosan szerezte meg újabb, nyolcadik világbajnoki címét.

Tovább >>>

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók
Támogatott tartalom

Németországban okoznának meglepetést a magyar sportfavágók

Ezúttal is a legjobb sportfavágókkal küzd meg a magyar csapat a STIHL Timbersports Világbajnokságon, amit 2023-ban Németországban rendeznek meg. A stuttgarti Porsche Arénában november 3-án, pénteken lép színpadra a Bozsó-Juhász-Strúbel-Juszkó négyes.

Tovább >>>

Kvadozás Nógrád vármegye erdeiben?

Kvadosokat állított félre a rendőrség Szarvasgedén, miután vélhetőleg nem közúton használták az eszközöket. Kvadozni, terepmotorozni, terepjárózni Nógrád vármegyében is csak engedéllyel és a kijelölt területen lehet – hívják fel a figyelmet.

Tovább >>>

Elhunyt a legendás sportfavágó, Jason Wynyard

49 éves korában elhunyt az új-zélandi bajnok favágó, Jason Wynyard. A sportolónál májusban diagnosztizáltak negyedik stádiumú Burkitt-limfómát. A rosszindulatú daganatos betegség október 4-én végleg legyőzte az ikont.

Tovább >>>

1. / 83. oldal > >>