A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: A non-numeric value encountered

Filename: controllers/Hirek.php

Line Number: 198

Backtrace:

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/application/controllers/Hirek.php
Line: 198
Function: _error_handler

File: /var/www/vhosts/erdo-mezo.hu/httpdocs/index.php
Line: 315
Function: require_once

Erdő-Mező Online

Keresési találatok erre a cimkére: erdészeti kiállítás

Több mint 40 ezren voltak kíváncsiak az AGROmashEXPO-ra

Véget ért a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A négy napos kiállításra több mint 40 ezren voltak kíváncsiak a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban, ahol – a rekordszámú kiállító miatt – mind a 8 pavilont megnyitották a szervezők. Az agrárium legnagyobb hazai rendezvényén a mezőgazdaság minden ágazata és összes jelentős szakmai szervezete képviseltette magát, és ott voltak a legfontosabb gép- és termékforgalmazók is. 

Tovább >>>

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

Januárban még nagyobb területen, még több gépet állítanak ki az AGROmashEXPO-n

A tavalyinál is nagyobb területen, több mint 37 ezer négyzetméteren készül a 2024-es év első kiállítása az AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban 8 pavilonban várják a látogatókat a hazai és nemzetközi piacvezető márkák. A január 24-én kezdődő négy napos kiállítást ezúttal is számos szakmai program kíséri. 

Tovább >>>

Ezúttal is mi dönthetünk az év fájáról

Az Országos Erdészeti Egyesület és az Év fája kuratórium 2013 óta minden évben, így idén immár tizenegyedik alkalommal teszi lehetővé, hogy szavazhassunk az Év fájára.

Tovább >>>

A Volvo hidrogénüzemű elektromos teherautókat tesztel közutakon

A csak vízgőzt kibocsátó hidrogénüzemű üzemanyagcellás teherautók a Volvo Trucks nulla kibocsátású termékportfóliójának fontos részét képezik. A járművek most egy fontos mérföldkövet tettek meg a közutakon való tesztvezetéssel.

Tovább >>>

Folytatódnak a fővárosi zöldítések

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai. 2022-ben 3 új természetvédelmi területtel gazdagodott a főváros, új rovarhotelek, madárodúk kerültek ki a zöldterületekre. Idén is folytatódnak a munkák: a látogatók visszajelzései alapján tovább szépül és gazdagodik a Pünkösdfürdő park, újabb Miyawaki-kiserdő létesítése várható, a tavaly telepített erdőkbe padok kerülnek, újabb fasorok újulnak meg, és folytatódnak az évelősítések.

Tovább >>>

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél
Támogatott tartalom

Ne hagyd ki! - Kertigépek és kiegészítők őszi akciója az ANDL Kft.-nél

Az ANDL őszi kertigép és kiegészítő akcióban mindent megtalálsz, amire a fű-, illetve faápoláshoz szükséged lehet. Sőt, még ennél is többet! Mi pontosan tudjuk, hogy mi kell a professzionális munkavégzéshez, ezért egy olyan Husqvarna, Gardena, Tielbürger, Remarc, Volpi és Aspen akciós válogatást állítottunk össze, melyben biztosan találsz néhány ütős ajánlatot!

Tovább >>>

180 civil szervezet önálló környezetvédelmi minisztériumot kér a Miniszterelnöktől

Az Országgyűlés megalakulásakor 180 civil szervezet nyílt levélben fordul a miniszterelnökhöz azt kérve, hogy a megalakuló kormányban a természeti erőforrások, a környezet és az éghajlat védelmét önálló minisztérium képviselje. A következő kormányzati ciklusban olyan veszélyekkel kell szembenéznie az országnak, mint az ukrajnai háború, a gazdasági és energiaválság vagy a biodiverzitás- és klímaválság, és nem zárható ki újabb járványveszély sem. Ezen körülmények között a felelős politikának a kormányzati stratégiában jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a környezet védelmére többek között azzal, hogy a természeti erőforrásaink védelmének és megőrzésének szempontjait minden gazdasági és társadalmi ágazat döntései során figyelembe veszi.

Tovább >>>

Szarvasbőgés a nappalidban? Megjelent a hazai természethangokat tartalmazó album

Mindannyian szeretjük hallgatni a tenger hullámzását és a trópusi esőerdők élővilágát, amit már az interneten keresztül is bárhol, bármikor el lehet érni. De mennyire ismered a téged körülvevő természet hangjait? Az idén 30 éves WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió együttműködésének köszönhetően mostantól kétszázéves magyar fák susogását, rejtőzködő madaraink énekét, hazai folyóink csobogását vagy akár a Dráva menti szarvasbőgést is hallgathatod a nappalidban.

Tovább >>>

Emléktáblát kapott Halász Aladár Bedő Albert-díjas erdőmérnök

Október 21-én felavatták Halász Aladár Bedő Albert-díjas erdőmérnök emléktábláját egykori lakóházánál, Budapesten. Az átadást Halász Aladár születésének 100. évfordulójára időzítették. Az ünnepi eseményen beszédet mondott Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára és Halász Aladár lánya, Halász Katalin.Tovább >>>

Franciaországnyi természetes erdő nőtt az elmúlt húsz évben

Franciaország méretű erdő nőtt természetes módon a világon az elmúlt 20 évben - állapította meg műholdas adatok alapján a Természetvédelmi Világlap (WWF) kutatócsoportja. Tovább >>>

WWF Románia: a farakományok alig 1 százalékát ellenőrzik az erdő kijáratánál

Az erdőkből kitermelt faállomány nem ellenőrzik a fuvarozás során, és kevesebb mint 1 százalékát vizsgálják át akkor, amikor a kitermelés helyszínéről ráfordul az országútra a szállítmány. Erre a következtetésre jutott a WWF romániai szervezete, miután 3 héten át, 3 különböző helyszínen ellenőrizték a kitermelt faanyag elszállítását. A szállítmányok monitorizálására a SUMAL applikációt használták, amelyről korábban itt írtunk.Tovább >>>

Több mint egymillió aláírás egy erős erdővédelmi törvényért

Már több mint egymillióan követelnek egy erős erdővédelmi törvényt az EU-tól, ami megálljt parancsol az erdőpusztításhoz vezető fogyasztásnak, és ezáltal a jövőnket is megóvja. A #Together4Forests, azaz Együtt az erdőkért petíció több szakmai civil szervezet - köztük a WWF és a Greenpeace - összefogásának köszönhetően indult útjára, és az aláírók száma napról napra emelkedik. Üzenj te is az EU-nak!Tovább >>>

Védett faj lesz az eddig vadászható zerge és pacsirta Romániában

Védett státuszt kap a pacsirta és a zerge Romániában - jelentette be Costel Alexe ügyvivő környezetvédelmi miniszter, aki elmondta, az erről szóló döntését indoklással ellátva hamarosan elküldi a kormánynak.Tovább >>>

A WWF szerint szabálytalan erdőirtás történt - A Vízügy szakmaiatlan vádaskodásnak nevezte az esetet

A mai nap folyamán az országos sajtó jelentős részét bejárta a WWF Magyarország közleménye, ami szerint a "védett erdőt pusztítottak el a Tiszánál". A természetvédelmi szervezet szerint "a vízügy kezelésében lévő, kilencven év körüli erdő kitermelése szabálytalanul zajlott és súlyosan természetkárosító hatással bír". Délután az Országos Vízügyi Főigazgatóság mindezt cáfolta, állításuk szerint csaknem két éves eljárás után kapta meg a szükséges engedélyeket, miután eleget tett az illetékes hatósági előírásoknak, helyszíni bejárásokkal, valamint egyeztetésekkel gondoskodott arról, hogy az erdőrészlet szakszerűen megújuljon. Alább mindkét közlemény olvasható.Tovább >>>

1. / 7. oldal > >>