Keresési találatok erre a cimkére: Csiha Imre

Az áttetsző fa és a fából épülő berlini felhőkarcoló - Érdekességek a nagyvilágból

Berlinben egy jelenleg még elég merésznek számító építészeti tervet valósíthatnak meg - írja a Telex. A Kreuzberg nevű városrészben Németország legmagasabb faépítményét húzhatják fel, a 98 méteres épületbe közösségi terek és lakások is kerülnének majd.

Tovább >>>

Fával váltanák ki a kőolajat a vegyiparban

Egészen meghökkentő kutatással állt elő egy belga kutatócsoport, melyben azt taglalják, hogy miként tudná a fa leváltani a vegyiparban a mai napig széles körben használt kőolajat. Az ötlet elsőre furcsának tűnik, de a tudósok szerint a dolog nemcsak megvalósítható, hanem költséghatékonyabb és kevésbé környezetszennyező is a jelenlegi megoldásoknál – írja az EurekAlert.

Tovább >>>

Lignin alapú szénszálas technológia? - Zöld termékek erdészeti nyersanyagokból

Az előrejelzések alapján az erdészeti nyersanyagok és a hulladék termékek nagyon fontossá válnak a jövő klímatudatos gyártási folyamatában. A környezetbarát szénszálak, bioműanyagok, szintetikus üzemanyagok és a beszélő digitális csomagolás csak néhány azon jövőbeli termékek közül, amelyeket a Nemzetközi Faipari Biofinomító Hét (International Wood Biorefining Week) nevű rendezvényen mutatnak majd be. Az esemény 2015. május 24. és 26. között, Stockholmban lesz.

Tovább >>>

1. / 1. oldal