Keresési találatok erre a cimkére: Budapest

Folytatódnak a fővárosi zöldítések

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai. 2022-ben 3 új természetvédelmi területtel gazdagodott a főváros, új rovarhotelek, madárodúk kerültek ki a zöldterületekre. Idén is folytatódnak a munkák: a látogatók visszajelzései alapján tovább szépül és gazdagodik a Pünkösdfürdő park, újabb Miyawaki-kiserdő létesítése várható, a tavaly telepített erdőkbe padok kerülnek, újabb fasorok újulnak meg, és folytatódnak az évelősítések.

Tovább >>>

Kilőtték a Margitszigeten felbukkant vaddisznót

Január 4-én 15 óra után több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint a Margitszigeten egy szabadon kószáló, nagytestű vaddisznót láttak – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban
Sajtóközlemény

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban

Megkezdődik Budapesten a fasori és parkfák őszi pótlása, ültetése. Több mint 10 ezer facsemete kerül a Merzse-erdőbe, a Rákoscsabai- és a Pesterzsébeti-erdőkbe és helyi védett területekre, valamint mintegy 900 db új fával gazdagodik többek között az Andrássy út, a Rottenbiller utca és a Fiumei út.

Tovább >>>

1. / 1. oldal