Keresési találatok erre a cimkére: ASP

Változnak az afrikai sertéspestis kártalanítási tételei

Március 1-jétől módosulnak az afrikai sertéspestis (ASP) mentesítési tervhez kapcsolódó, állami kártalanítási tételek - tájékoztat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A közlemény szerint a kártalanítási eljárás új díjtételei az érintett résztvevőkkel történt egyeztetés alapján születtek meg. Az új díjtételek kidolgozása során kiemelt szempont volt, hogy azok az egész ország területén segítsék elő az állománysűrűség további csökkentését, és ösztönözzék a vaddisznóhús felhasználását az ASP-től mentes területeken.

Tovább >>>

Itt tájékozódhatunk a horvátországi ASP járvány alakulásáról

Településlistával és az EU-s térképes kereső elérhetővé tételével is segíti a magyar gazdálkodókat a Nébih, hogy könnyebben tájékozódhassanak a horvátországi ASP járvány legfontosabb információiról. 

Tovább >>>

Bódvavölgyi erdész lett az idei év legjobbja az Északerdő Zrt.-nél

Erdészversenyt rendezett az ÉSZAKERDŐ Zrt. is Háromhután, a Mlaka rét környékén. A megmérettetés válogató is volt az országos Év Erdésze versenyre. A megmérettetésen a társaság 18 kerületvezető erdésze 5 versenyszámban (komplex felismerés, állományleírás és fatérfogat becslés, gyérítésjelölés, választékolás és számbavétel, trófeaminősítés) bizonyíthatta felkészültségét.Tovább >>>

1. / 1. oldal