Közjóléti híradó – Megújuló kilátók, lombkorona tanösvény a Karcagi Parkerdőben, éjszakai webkamera a Pilisben… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve, az élményekben gazdag magyar erdőkből. Ezúttal többek között a Karcagi Parkerdőben épülő lombkorona tanösvényről, a csillagleső programokról, a Pilis éjszakai webkamerájáról, a határom túli gyerekek erdei nyaralásáról, a visegrádi kilátótoronyról és az újjáépülő gyimesbükki Rákóczi-várról szóló bejegyzéseinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Épül a lombkorona tanösvény a Karcagi Parkerdőben
A Karcagi Parkerdő jelenlegi létesítményei az idei évben a Nefag Zrt. fejlesztéseinek köszönhetően egy különleges lombkorona tanösvénnyel és erdei kirándulóhellyel bővülnek.
Bővebben>>>

5+1 csillagleső program a hétvégén, amit kár lenne kihagyni!
Augusztust a hullócsillagok hónapjának is nevezik, és ezen a hétvégén érdemes is lesz sötétedés után felnézni az égre, hiszen a hónap 12. és 13. napján csodálatos égi jelenségekben lehet részünk.
Bővebben>>>

Különleges programok az észak-magyarországi kisvasutak napján
Az Északerdő Zrt. augusztus 19-én, szombaton a Hegyköz szívében futó Pálházi Állami Erdei Vasúton rendezi meg az észak-magyarországi kisvasutak (Lillafüred, Pálháza) közös kisvasúti napját.
Bővebben>>>

szilvasvaradi_kisvasut

Éjszakai webkamerát teszteltek a Pilis-tetőn (+videó)
Gyönyörű felvételeket készített az új, átalakított akciókamerából kifejlesztett, 4K UHD+ felbontású webkamera a Pilis-tetőn található PilisMeteor Rádióklub által biztosított kilátó tetején.
Bővebben>>>

Régi torony új kilátásokkal – Kilátótorony épül Visegrádon
Új természetvédelmi kiállítás és kilátótorony épül Visegrádon. “A támogatásoknak köszönhetően olyan bemutatóhelyeket hozhatunk létre, ahol a látogatók minden ismeretet megszerezhetnek a nemzeti parkról és a Natura 2000 hálózatról, és ahol izgalmas túrákat kínálunk majd a bakancsos, kerékpáros és vízi túrázóknak” – olvasható a Cincér Újságban.
Bővebben>>>

Ősi értékek megmentése – Újjáépítik a gyimesbükki Rákóczi-várat
Már csak napok kérdése, és hozzáfognak a gyimesbükki Rákóczi-vár újjáépítéséhez, amelyet közadakozásból finanszíroznak. A munkagépek és építkezési anyagok helyszínre való szállításához a szükséges utat már kialakították a vár felé.
Bővebben>>>

Kemping tippek – Hasznos tanácsok, ha sátorral indulunk az erdőbe
Javában tombol a nyár, itt az idő kimozdulni, szabadságunkat valami igazán izgalmas dologgal tölteni. Valószínűleg a legtöbben álmodoztunk már arról, hogy egy kicsit magunk mögött hagyjuk a város zaját, állandó rohanást és egy kis időt töltsünk a természetben. A nyár a legalkalmasabb évszak a kempingezéshez, így a ShopAlike nemzetközi csapata összegyűjtött néhány tippet és trükköt, ami segíthet az új kalandban.
Bővebben>>>

kektura_1

Látogatóközpont létesül a tatabányai Turul-emlékműnél
Gerecse kapuja néven épít látogatóközpontot a tatabányai önkormányzat a megyeszékhely fölé magasodó Turul emlékmű közelében 600 millió forintos beruházással – ismertette a polgármester csütörtökön az építkezés megkezdése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.
Bővebben>>>

Medvék, farkasok és szarvasok a bükkfa tövében – Videó egy erdő titkos hónapjairól
Farkasok, bocsával sétálgató medve, barkás őzbak, szarvasok, vaddisznók, rókák és borzok. Bruno D’Amicis és Umberto Esposito, két olasz filmes fantasztikus összeállítást készített az Appennin-hegység egyik pontjáról. A ForestBeat nevű csapat a kameráját egy bükk tövében állította fel, és egy éven keresztül mindent rögzítettek, ami a környékén történt.
Bővebben>>>

Több milliárd forintot fordít a kormány kisvasútfejlesztésre
Újraosztották a tavaly decemberben a kisvasutak turisztikai célú fejlesztésére jóváhagyott 10 milliárd forintot – hangsúlyozta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Bővebben>>>

Elfeledett mesterségek nyomában – Rajzverseny és történetíró pályázat
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság elfeledett mesterségek utáni nyomozásra hívja a gyerekeket, fiatalokat. A rajzverseny során egy mesterség képviselőjének napját lehet megörökíteni, míg a történetíró pályázat alkalmat ad arra, hogy akár a saját őseid foglalkozását is megelevenítsd a lapokon.
Bővebben>>>

szekely_erdo_1

Kilátóval szépül a sétány Dunaújvárosban
Rendkívüli közgyűlésen döntöttek Dunaújvárosban a képviselők egy Duna parti kilátó megépítéséről, amely új ékességként jelenik majd meg a sétányon végighaladók számára.
Bővebben>>>

Székely gyerekek fedezték fel a Tolnai erdőket
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozottjai 2017. július 24. és 31. között látogattak Tolna megyébe, Tamásiba nyári táborba. A civil összefogás keretében megvalósult táborban a gyerekek számos különleges programon vehettek részt.
Bővebben>>>

Munkácsi diákok ismerhették meg a borsodi erdőket
25 kárpátaljai gyerek vendégeskedett az Északerdő Zrt.-nél. A munkácsi diákokat – és két kísérőjüket – négy napon át látta vendégül az erdőgazdaság. Rencsiné Ágh Márta humánpolitikai osztályvezető, az erdei iskolai programok koordinátora irányításával változatos programon vehettek részt. Kézműves foglalkozások, túrák, sétalovaglások – a gyerekek nem unatkoztak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Bővebben>>>

Záporokkal és hullócsillagokkal tarkított hétvége következik – Erdei programokat ajánlunk!
Bár pénteken még akár a 37 fokot is leolvashatjuk a hőmérőről, szombatra és vasárnapra már záporokkal, viharokkal tarkított időre kell számítani. Az élményekben gazdag magyar erdők túrákkal, vadásznappal, terelőversennyel várja a természetkedvelőket, de éjszakai programokban sem lesz hiány. Az augusztust a hullócsillagok hónapjának is nevezik, így számos olyan eseményt ajánlunk, amely során az égi jelenségek kerülnek a középpontba.
Bővebben>>>

zselic_csillagvizsgalo

Légi felvételen csodálhatjuk a debreceni Fancsika-tavakat
A napokban osztotta meg az FPF Stúdió a legismertebb videómegosztón a debreceni Fancsika-tavakról készült drónfelvételt. A látványos rövidfilmben különleges perspektívából láthatjuk a természeti kincset.
Bővebben>>>

Önkéntesek újították fel a Réce tanösvényt a Felső-Kiskunsági pusztán
Augusztus 5-én, az év egyik legmelegebb napján önkéntesek népesítették be a Felső-Kiskunsági pusztán, Apaj közelében lévő Réce tanösvényt. Az Aktív Tréning Magyarország Kft. szervezésében a Supercharge Kft. közel 50 munkatársa csapatépítő tréning kapcsán varázsolta szebbé a tanösvényt a rekkenő hőségben.
Bővebben>>>

Felszentelték a gyermek Jézus kegyhelyet a balatonfüredi Koloska-völgyben
Július végén Böjte Csaba atya szentelte fel a Koloska-völgyben azt a Gyermek Jézus kegyhelyet, melynek gondolata a tavalyi szentmise alkalmából fogalmazódott meg benne.
Bővebben>>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu – Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?