Közjóléti híradó – Erdőlátogatási korlátozások a Pilisben, északi ragadozó madarak, Év Rovara 2017, téli menetrend Lillafüreden… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a Pilisi Parkerdő Zrt. erdőlátogatási korlátozásairól, az északról megérkező ragadozó madarakról, az Év Rovara 2017 szavazásról, a Pálházi és a Lillafüredi Állami Erdei Vasút téli menetrendjéről szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

Erdőlátogatási korlátozások a Pilisi Parkerdő Zrt. területén február végéig
A késő őszi és téli vaddisznó hajtóvadászatok a legalkalmasabbak a vadállomány szinten tartására, szabályozására. Február végéig rendszeresen folynak a vadászatok a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, amelyre az előkészületeket már hónapokkal korábban megtették az erdészetek.
Bővebben >>>

Megjöttek az északi ragadozó madarak
Október eleje óta folyamatosan érkeznek az északi országokból a Körös-Maros Nemzeti Park területére azok a ragadozó madarak, amelyek itt töltik a telet.
Bővebben >>>

kekes_retiheja

A 2017-es év rovarára is szavazhatunk – Fecskefarkú lepke, óriás-énekeskabóca vagy nagy szarvasbogár
A Magyar Rovartani Társaság a Magyar Természettudományi Múzeummal közösen hetedik alkalommal bocsátja szavazásra, melyik faj legyen az év rovara a következő évben. Idén is három jelölt közül lehet választani: esélyes a fecskefarkú lepke, az óriás-énekeskabóca és a nagy szarvasbogár. A szavazás december 6-án, éjfélkor zárul.
Bővebben >>>

Téli menetrend a Pálházi és a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton
Életbe lépett a téli menetrend az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett erdei vasutakon. A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton csak szombaton, vasárnap és ünnepnapokon, a Pálházi Állami Erdei Vasúton viszont egyáltalán nem lesz menetrendi közlekedés.
Bővebben >>>

nagy_szarvasbogar

Művészetis diákok ültettek csemetét a Sóstói-erdőben
Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is önkéntes csemeteültetésen vettek részt a Garabonciás Művészeti Iskola Eötvös Gyakorló telephelyének citerásai és népi énekesei Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben. Szombaton a növendékek tanárukkal és családtagjaikkal együtt dolgoztak. Még az eső sem tántorította el őket a munkától: a nap folyamán 150 facsemetét ültettek el.
Bővebben >>>

Nézd élőben, hogyan táplálkoznak az észtországi szarvasok
Téli estéken nagyszerű élményeket rejtenek az erdőből élő képet adó webkamerák. Néhány hónapja a Gyulaj Zrt. indította el adását a dámrezervátumból, amiről az Erdeiprogramok.hu is beszámolt. Szintén a természet csodáit figyelhetjük a számítógépek vagy okostelefonok segítségével egy észtországi közvetítés segítségével, ahol vaddisznók, szarvasok életébe tekinthetünk be. Szerkesztőségünk például három gyönyörű bika táplálkozását figyelte meg hétfő este.
Bővebben >>>

eszt_szarvas_2

Mi köze Arnold Schwarzeneggernek a csertölgyhöz?
A Budakeszi Vadaspark informatív, játékra invitáló fafajleíró tábláiról erre a kérdésre is választ kaphatnak a látogatók, ahogy arra is, hogy a gyertyán vitamindús levelei saláta alapanyagaként is megállják a helyüket.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?