Közjóléti híradó – Szarvasbőgés, erdőlátogatási tilalom, Erdővarázs Budapesten, szeptemberi programok… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a Pannon Csillagda nyáron átadott médiaterméről, a budapesti Erdővarázs családi napról, az Egererdő Zrt. szeptemberi programjairól, a Pilisi Parkerdő Zrt. szarvasbőgés túráiról, a gímszarvasok nászidőszakáról és az erdőlátogatási tilalmakról szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>
Erdőlátogatási tilalmak listája az Erdeiprogramok.hu társoldalunkon >>>

Rengeteg programmal vár az Erdővarázs Budapesten!
TervekKét napon át, 2016. szeptember 9-én és 10-én interaktív erdei kincsestár és színes műsorok várják mindazokat, akik kíváncsiak a magyar erdők sokszínűségére, hazánk értékes természeti környezetére – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a budapesti családi nap előkészületei kapcsán.
Bővebben >>>

Mit kell tudni a szarvasbőgésről? – 10 kérdés, 10 válasz
Ha szeptember, akkor szarvasbőgés! De mit is csinálnak ilyenkor a gímszarvasok, mi történik az erdők rejtekén és hogyan lehetünk részesei a természet egyik legcsodálatosabb előadásának? 10 gyakran felvetődő kérdés megválaszolásával rántjuk le a leplet a szarvasbőgésről.
Bővebben >>>

Berényi Csaba, VKE Természetfotó Kör

Berényi Csaba, VKE Természetfotó Kör

Zalai teríték – Háromnapos vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen
Erdészek, vadászok, lovagrendek felvonulásával, vadászati konferenciával, különleges vadgasztronómiai kínálattal szeptember 2-án kezdődik a háromnapos Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték elnevezésű rendezvény a zalai megyeszékhelyen.
Bővebben >>>

Kisvasút, szarvasbőgés, erdészeti nyílt nap – Őszi programözön az Egererdő Zrt.-nél
Augusztus 26. és 28. között az Egererdő Zrt. ad helyet a XX. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapoknak Egerben, de szeptember másodikán lesz a már hagyományosnak mondható VI. Erdészeti Nyílt Nap is a településen. Természetesen szarvasbőgést is lehet majd hallgatni az állami erdőgazdaság segítségével, október 8-án pedig Szilvásváradon tartják az Országos Kisvasúti Napot.
Bővebben >>>

egererdo_erdeszeti_nyiltnap_11

Pannon Csillagda – A Marsról szóló 3D film is várja a látogatókat az új médiateremben
Július végén a „Mars útikalauz stopposoknak” című 3D filmpremierrel összekötve adták át a bakonybéli Pannon Csillagda Látogatóközpont új médiatermét, amellyel élvezetes és izgalmas formában tudják közelebb hozni a vörös planétát a látogatók számára.
Bővebben >>>

Somogyi gombagyűjtés okosan, veszélyek nélkül
A sűrű esőzéseknek és a magas páratartalomnak köszönhetően megszaporodtak a gombák Somogy erdeiben is. Az esőzést követően 3-4 napon belül megjelennek a termőtestek az erdőtalajon. A gombagyűjtés veszélyeket rejt, lássuk a legfontosabb tudnivalókat!
Bővebben >>>

Szalagátvágás a Pannon Csillagdában

Szalagátvágás a Pannon Csillagdában

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben
Idén ősszel is folytatódnak a Pilisi Parkerdő Zrt. nagy sikerű szarvasbőgés túrái. Az idei „erdei koncertkiírás” érzékeny időszakában, az állatok nyugalma érdekében különösen fontos, hogy erdészek szakszerű vezetésével hallgassunk bele a szarvasok természetes őszi hangversenyébe. Erre nyújtanak számos lehetőséget a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetei által szervezett túrák és szakvezetések.
Bővebben >>>

Országszerte új kerékpárutak épülnek
Országszerte több száz kilométer kerékpárút épülhet a következő években, emellett a megyei önkormányzatok a meglévő kerékpárút-hálózatok fejlesztésére is több milliárd forintot szánnak – derül ki az MTI tudósítói által készített körképből.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?