Közjóléti híradó – Kilátó épül Tihánynál, erdei múzeum a Soproni Parkerdőben, újra szabadon a sérült rétisas … | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a Tihanyi-félsziget központi részén épülő kilátóról, egy meggyógyult rétisasról, a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat kékestetői állomásáról, és a Soproni Parkerdőben létesülő interaktív erdei múzeumról szóló cikkeinket ajánljuk figyelmébe!

ERDEI PROGRAMOK TÁRSHONLAPUNKON >>>

Kilátó épül a Tihanyi-félsziget központi részén
A Bakonyerdő Zrt. kilátót létesít a Tihanyi-félsziget központi részén, az Apáti-hegyen Tihany Község Önkormányzata és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével.
Bővebben >>>

Feledhetetlen élmény 1014 méteren – Muzsikált az erdő az ország tetején is (+KÉPEK)
Július 2-án kezdődött, és egészen július 10-ig várja a természet, valamint a művészetek, de legfőképpen a komoly- és népzene kedvelőit a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat a Mátra különböző pontjain. Péntek este az ország legmagasabb pontján, 1014 méteren, sokaknak lehetett része feledhetetlen élményben, hiszen csodálatos környezetben, varázslatos panoráma előtt adott koncertet a miskolci Palota Rézfúvós Quintett, valamint Szalonna és Bandája.
Bővebben >>>

Kilátóterv a Tihanyi-félsziget központi részén, az Apáti-hegyen

Kilátóterv a Tihanyi-félsziget központi részén, az Apáti-hegyen

Interaktív erdei múzeum épül a Soproni Parkerdőben
Interaktív múzeum, bemutató- és oktatóterem is lesz abban a többfunkciós épületben, amely a Soproni-hegység város felőli ormán található Károly-magaslati kilátónál épül. A létesítmény mintegy százmillió forintba kerül, és őszre készül el.
Bővebben >>>

Újra szabadon! – Így kapott szárnyra a meggyógyult rétisas (VIDEÓ)
Tapsony környékéről került a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Dráva Kapu Bemutatóközpontjában működő madárrepatriálóba egy rétisas június közepén. Az ivarérett tojónak valószínűleg zsákmányszerzés közben húzódhatott meg a szárnya a halastó menti sűrű növényzetben, melynek következtében nem tudott elrepülni.
Bővebben >>>

retisas_drava

Nyári foglalkozások a nyíregyházi erdei iskolában
A Nyírerdő Zrt. által működtetett Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a nyári hónapokban is gazdag programokat kínál a gyermekeknek. „Vár az erdő” címmel ismét meghirdették a már hagyományos természetismereti napközis táborukat, amely során két héten keresztül, két turnusban nagyjából 20 diák ismerkedhetett játékos körülmények között az őket körülvevő környezettel.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?