Közjóléti híradó – Gizella királyné kilátó, 90 éves Mátravasút, szemétgyűjtés… | Erdeiprogamok.hu

erdeiprogramok_logoEzen a héten is jelentkezünk közjóléti híradóval az Erdeiprogramok.hu honlapunk információiból szemezgetve. Ezúttal többek között a veszprémi Gizella királyné kilátó átadását, a vadkutató vonatozások folytatását, a 90 éves Mátravasutat, a lillafüredi szemétgyűjtést, és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kaán Károly versenyben betöltött szerepét ajánljuk figyelmükbe!

Erdei szórakozás, erdei programok, táborok, kirándulások >>>

Újabb kilátót adtak át – Már látogatható a veszprémi Gizella királyné kilátó
Átadták a Gizella királyné kilátót csütörtökön Veszprémben, a 70 hektáros Gulya-dombi parkerdő területén álló létesítmény 71 millió forintból újult meg.
Bővebben >>>

Végre igazi kirándulóidő lesz a hétvégén
Szombaton és vasárnap a többórás ragyogó napsütést délután gomolyfelhők tarkítják, és egy-egy zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Kellemes tavaszi meleg ígérkezik.
Bővebben és hétvégi programok >>>

tavasz_ido

Folytatódik a vadkutató vonatozás – Lutra Expressz és őzbak cserkelés
2016-ban már két alkalommal hirdette meg az Északerdő Zrt. a vadkutató vonatozás programját – mindkét alkalommal más-más témában. Elsőként az erdei szalonka, majd Kittenberger Kálmán élete és munkássága volt a középpontban. Május 14-én és 15-én Lutráról és Fekete Istvánról, valamint az őzbak cserkeléséről tudhat meg érdekességeket a vadászat és a vadászati kultúra iránt érdeklődő.
Bővebben >>>

Több köbméter szemetet szedtek össze a lillafüredi erdei kisvasút mellett
Ismét csatlakozott az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Te Szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! mozgalom szemétgyűjtő akciójához. Április utolsó szombatján az állami erdőgazdaság által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút útvonalának megtisztítását tűzték ki célul.
Bővebben >>>

TeSzedd1

Mátravasút – 90 év az utasforgalom szolgálatában
1926. június 19-én indult meg a személyszállítás, amelynek évfordulóját – kicsit a szezonnyitásra előrehozva- 2016. május 1-én ünnepelt meg a “MÁTRAVASÚT” fenntartója, az EGERERDŐ Zrt. A Majálisra és a Füredi Betyárbazárba látogatók a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola tanárainak és diákjainak köszönhetően ünnepi díszbe öltöztetett vonaton utazhattak, és az indító és fogadó állomások az ünnephez méltó díszeket kaptak.
Bővebben >>>

Útvonalváltozás az Ágasvári turistaház környékén (+Térkép)
Az Ágasvári turistaház és környékének felújítása, átalakítása miatt ideiglenesen – várhatóan 2018-ig – szükségessé vált a ház mellett haladó turistaút elterelése, de bizonyos időszakokban átjárható lesz a lekerített terület – közölte honlapján a Magyar Természetjáró Szövetség.
Bővebben >>>

agasvari_turistahaz_1

Megszerettetni az erdőt, a természetet – Kaán Károly megyei verseny terepgyakorlata egy győri parkban
Április 15-én zajlott le a XXIV. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei fordulója Győrben, amely sokszínűségéhez hozzájárult a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. is, mind szakmai programmal, mind pedig ajándékokkal. Az összesen 26 ötödik és hatodik évfolyamos diák a szorgos felkészülés során elsajátított ismereteik alapján töltötte ki a feladatlapokat.
Bővebben >>>

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.huErdeiprogramok.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?