Kistraktortól az ágaprítókig – XXI. Rotáció Expo Tatán (+Képek)

aIMG_7082Kistraktorok, terepjárók, motorfűrészek, ágaprítók, kazánok. A 2013-as Rotáció Expo-n Tata térségének mezőgazdasági- és erdőgazdálkodói széles választékban találtak mezőgazdasági, kertészeti és erdészeti gépeket az Olimpiai Edzőtábor területén.

Idén is majd két tucat kiállító várta az érdeklődőket a több mint két évtizede működő rendezvényen – ráadásul a kiállítás ebben az évben is nemzetközi volt, mert külföldről is érkeztek gyártók Tatára. Az Olimpiai Edzőtábor területén megtartott szakmai gépkiállítást természetesen ebben az évben is a Rotáció Kft. szervezte.

XXI. Rotáció Expo - Tata


Kattintson IDE a XXI. Rotáció Expo képgalériájának megtekintéséhez!

“Sajnos, idén a gazdasági helyzet miatt voltak olyan cégek, akiknek 20 év után először kellett lemondaniuk a részvételt” – mesélte a helyszínen az Erdő-Mező Online-nak Harmath József ügyvezető igazgató, főszervező. A 10-15 százalékos kedvezmények, és a kis területen is széles választék ugyanakkor most is garantálta a nagy érdeklődést.

aIMG_7079

A Rotáció Kft. standján az erdészeti, mezőgazdasági és kertészei gépek széles választéka várta a látogatókat. A kistraktorok mellett nagy választékban kínáltak a cégnél STIHL és VIKING gépeket – többek között motorfűrészeket is. Fűnyírók, BOBR és Tornado ágaprító, rotakapák – ezek mind akciósan várták a termelőket, erdőgazdálkodókat.

aIMG_7101

A rendezvényen részt vett a bicskei Interat Zrt. is – náluk az új és felújított kistraktorok voltak a középpontban. Toro fűnyírógépekkel és Antonio Carraro traktorokkal érkezett a vásárra az Agrolánc Kft. Standjukon a megújuló energia témakörét egy Caravaggi ágaprító képviselte.

aIMG_7118

Makita, Fiskars, MTD, AL-KO, Wolf Garden – csak néhány márka, amely szintén képviseltette magát a regionális rendezvényen, ahol egy magyar fejlesztésű ágaprító is – mint újdonság – feltűnt Combi Solar néven (Erről bővebben egy későbbi, ágaprítókkal foglalkozó cikkünkben olvashatnak bővebb információt!).

aIMG_7064

Az ágaprítókon túl az erdőgazdálkodás, a megújuló energia témakörét a a Liget Gatter Kft. is bővítette ETA faapríték kazánjával, de természetesen nincs kiállítás agrártémában terepjárók nélkül sem; a Mitsubishi több járművet is kiállított az idei Rotáció Expo-n, köztük a népszerű L200-ast is.

aIMG_7116

A március 8-án és 9-én  nyitva tartó rendezvény csúcspontja a szombat délelőtti STIHL Timbersports favágó-bemutató volt, amelyet több százan néztek végig – sőt, a szerencsésebbek ki is próbálhatták a legprofibb eszközöket, amelyekkel a magyar favágó-válogatott megdöbbentő ügyességgel dolgozott. Erről a programelemről hamarosan egy részletes – fotókkal, videókkal színesített – cikket olvashatnak az Erdő-Mező Online portálon.

sIMG_6999

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

nyomtatas

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?