Új rotorfejlesztés a Heizohack HM14-1860K aprítógépekhez

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak.

Új rotorfejlesztés a Heizohack HM14-1860K aprítógépekhez
Támogatott tartalom

A bajorországi HEIZOMAT cég új rotort fejlesztett ki a Heizohack HM 14-860K aprítógépéhez. A korábbi, 14 db 94 x 50 x 5mm-es méretű kés helyett a cég ma már 6 db 204 x 90 x 8 mm késsel rendelkező új, nagyobb rotort kínál az aprítógéphez. A 8 mm vastagságú kések rendkívül könnyen újraélezhetők és egyaránt kiválóan alkalmasak faapríték előállítására kis fűtési rendszerek számára vagy az erőművek igényeinek megfelelően. 

A rotor a szokásos módon a Mercedes hordozójármű mellékhajtóműve által közvetlenül hajtott, a fordulatszám és a forgásirány váltás pedig a jól bevált rugalmas szíjas hajtóművel történik. 

A 2016-os piacra lépése óta a HM14-860KL aprítógép számos fejlesztésen ment keresztül. A Mercedes 3353AK 6x6 szállító- és hajtójármű elbírja az 500 literre növelt hidraulikaolaj-tartály kapacitását is. Újításként 2 hidraulika olaj szivattyú került beépítésre, amelyek lehetővé teszik a rakodódaru és az aprítógép ellátását két külön hidraulika olajkörön keresztül. A módosított biztonsági üvegpanel a lehető legjobb védelmet és kilátást kínálja a gépkezelőknek. A géphez egy új LED világításcsomag tartozik, amely gondoskodik a munkahely kiváló megvilágításáról. Opcióként az aprítógép 700 mm-es teleszkópos kifúvótoronnyal is rendelhető, valamint a teherautó motorjának ventilátor forgási iránya is megfordítható. Ez a ventilátorrendszer megkíméli a szűrőket, csökkenti a tisztítás gyakoriságát és optimalizálja az üzemanyag-fogyasztást, mivel a teherautó motorja az ideális üzemi hőmérsékleten működik. 

Az aprítógép betáplálási szélessége egyedülálló 1.215 mm, a betáplálás magassága pedig 800 mm. Ez lehetővé teszi 650 mm átmérőjű rönkök gond nélkül történő minőségi aprítását is. A rotor fedélbe egy kiegészítő rosta került, mely megnöveli az apríték mennyiségének előállítását és tovább javítja a kiváló homogén minőség előállítását. Az 1.500 mm adagoló asztal behúzó szalaggal, az asztalba épített véghengerrel, a szalag alatt 6 tisztítócsigával biztosítja az asztalról történő zökkenőktől mentes adagolást. A Palfinger Epsilon S110F101 típusú rakodódaruval 10,10 m maximális gémkinyúlás mellett is 900 kg teheremelési képességgel bír, körbefordulási szöge 385 fok. Az Epsilon daruk növelik az aprítógép termelékenységét, mivel minden tömlő a gémszerkezeten belül, védett módon van vezetve, a daru vezérlése integrálva van az aprítógép vezérlésébe, így a gépkezelő teljes mértékben az aprításra tud koncentrálni a munkanap során.

HEIZOHACK önrakodó faaprítók a KUHN Rakodógép Kft.-től! Amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

Kövesse figyelemmel a jövőben is a Heizohack termékpaletta további tagjainak bemutatását az Erdő-Mező Online felületein!

Ez is érdekelheti:

Az aprítógép, ami utódarálás nélkül is remek minőséget állít elő
Részletek>>>

Ragadd meg a munkát! – A Komatsu új rakodókanál családja
Részletek>>>