Az aprítógép, ami utódarálás nélkül is remek minőséget állít elő

A Heizomat több mint 40 éve gyárt kiváló minőségű faapríték-kazánokat Bajorországban. Miután az első aprítékfűtési rendszereket eladták, azt tapasztalták, hogy az akkor a piacon elérhető tárcsás aprítók nem tudtak előállítani a hatékony működéshez megfelelő homogén aprítékot. Ebből a szükségszerűségből vetődött fel az igény egy megfelelő aprítógép kifejlesztésére. Ekkor született meg a Heizohack márkanevű dobaprító. Az azóta eltelt időszakban az aprítógépgyártás lett a Heizomat cég második alappillére. 

Az aprítógép, ami utódarálás nélkül is remek minőséget állít elő

Így a professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók vagy vállalkozók, valamint magánfelhasználók is számíthatnak a Heizohack gépekre.

A feladattól függően kínálatukban megtalálhatóak a nagy teljesítményű és felhasználóbarát aprítógépek kézi adagolással vagy daruval rakodva. 

HM 8-500 KFL: ideális belépő szintű gép vállalkozók számára

A Heizohack termékpalettája az ügyfelek kéréseit figyelembe véve folyamatosan bővül. 

Ebben a cikkünkben a HM 8-500 KFL gépet mutatjuk be.

A már bevált egytengelyes alvázra szerelt aprítógép vonórúdján rakodódaruval rendelkezik. A gyártó magyarországi forgalmazója a KUHN Rakodógép Kft. az aprítógépet Palfinger Epsilon C45F daruval kínálja 6,7m és 8,4 m-es gémkinyúlással. A hatékony és gyors munkához a speciális, szintén ehhez az aprítógép típushoz kifejlesztett Heizogreif HG 1000 és HG 1250 energia kanál is nagyban hozzájárul.   

Fahulladék, például lécek, szélezett darabok, kérgek, ágak, egész fatörzsek is könnyen feldolgozhatók kiváló minőségű aprítékká. A HM8-500KFL betáplálási szélessége meghaladja a 700 mm-t és behúzási magassága 800 mm. Rönkök ca. 500 mm átmérőben feldolgozhatók a HM8-500KFL gép által. 

A gép egyedülállóan erős anyagbehordással: acélkörmös behordószalaggal és elülső véghengerrel a behordó asztalban, valamint felső préselőfunkcióval rendelkezik. Bármilyen minőségi osztálynak megfelelő apríték előállítására, bármilyen faalapú alapanyagból alkalmas. pl: rönk, ág, tuskó, építési és fűrészipari hulladékok stb. A beépített rostának köszönhetően 100%-ban homogén apríték a végeredmény, amely minden további utódarálás nélkül, közvetlenül apríték-, és akár pellett-tüzelésű kazánokba adagolható, illetve brikettgyártásra felhasználható.

A HM 8-500KFL gép rotorja nyolc gyorsan cserélhető pengével rendelkezik. A kidobó ventilátorban található nagy lendkeréknek köszönhetően a gép üzemanyag-takarékosan és traktorbarát módon üzemel. 

Az aprítógépet egytengelyes 40 km/h-s alvázra építették rá, terep gumiabroncsokkal, rugós légfékkel, a daruzáshoz 2 hidraulikus kitalpalóval, sárvédőkkel és a közúti közlekedés szabályainak megfelelő kiegészítő berendezésekkel rendelkezik. 

A megbízható, robusztus, egyszerűen és könnyen karbantartható Heizohack HM 8-500 KFL aprítógép az optimális gép a professzionális faapríték gyártási tevékenység megkezdéséhez.

A Heizohack aprítógépek teljes kínálatát Magyarországon a KUHN Rakodógép Kft. forgalmazásában találhatjuk meg. 

Kövesse figyelemmel a jövőben is a Heizohack termékpaletta további tagjainak bemutatását az Erdő-Mező Online felületein!