Szoros verseny volt - Dobogós csapatok az ásotthalmi STIHL fakitermelő versenyről (+VIDEÓ)

Mint arról az Erdő-Mező már korábban beszámolt, április 16-án, szombaton kezdetét vette a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság, miután az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében megtartották a dél-alföldi regionális selejtezőt. Az országos döntőre ezúttal is az első hat gárda jutott tovább a győztes pedig idén is a válogatott sportfavágókkal, Strubel József Dedivel és Bozsó Zoltánnal induló Dalerd Zrt. Nagy István csapata lett.
Szoros verseny volt - Dobogós csapatok az ásotthalmi STIHL fakitermelő versenyről (+VIDEÓ)
TELJES KÉPGALÉRIA A DÉL-ALFÖLDI STIHL REGIONÁLIS FAKITERMELŐ VERSENYHEZ >>>
"Ez a verseny most nem úgy sikerült, ahogy szerettünk volna, hibáztam is a kombinált darabolásnál a korongvágással. Ezúttal nem volt annyi időnk felkészülni a versenyre, mint a korábbi években, de ezúttal most ez is elég volt, bár nagyon szoros lett a vége" - mondta el a Erdő-Mező kérdésére Bozsó Zoltán csapatkapitány. Hozzátette: a döntőre jobban szeretnének felkészülni, bár nehéz lesz összehozniuk az edzéseket, mert elkezdődtek a STIHL Timbersports edzőtáborok, rendezvények is, ami szintén sok időt vesz el.
A Dél-Alföldi Regionális Fakitermelő Versenyre ezúttal is a legnagyobb szurkolótáborral érkezett a Dalerd Zrt. nagy István csapata. Sőt, a legfiatalabb rajongót is náluk találtuk meg.
"Rengetegen szurkolnak nekünk, sokszor az ország másik feléből is eljönnek megnézni bennünket. A Facebookon is egyre többen keresnek, nagyon sokan érdeklődnek a sportfavágás iránt, és örülünk neki, hogy egyre népszerűbb" - mondta kalocsai mintás sapkájával a válogatott versenyző.
A második legjobb eredményt a Gemenc Zrt. fakitermelő csapata érte el az ásotthalmi versenyen.
"Én Nagykőrösről érkeztem, de van a csapatban bátamonostori, hódmezővásárhelyi és Bátapátiban élő társam is, tehát nagyon szétszóródtunk az iskola után. Emiatt is nehéz összehoznunk a felkészülést, de egy hetet mindig rá tudunk szánni a Gemenc Zrt. területén. Ők támogatják a csapatunkat, ők biztosítják a faanyagot" - tudtuk meg Papp László csapatkapitánytól, aki azt is elmondta, hogy úgy érzi, most sikerült a legjobban teljesíteniük versenyen. "A kedvenc versenyszámom a kombinált darabolás, ami egyben a mumusom is. Most viszont sikerült tökéletesre megcsinálnom. Utána pedig már csak az összhangban van a lényeg, hogy mindenki tudja a feladatát" - árulta el a második helyezésük titkát a fiatal fakitermelő.
Harmadik helyen a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola első csapata végzett, így természetesen ők is ott lesznek az őszi STIHL országos döntőn.
"A Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola első csapata vagyunk, Szegedről érkeztünk. A négyfős gárdánkból ketten erdészeti szakmunkát végzünk, ketten pedig hatodévesek az iskolában. A felkészülésben természetesen az intézmény segített bennünket. A döntőre igyekszünk majd a mostaninál többet készülni, mert ezúttal is meglátszott rajtunk, hogy nem volt elég időnk erre" - mondta el az Erdő-Mezőnek Mitykó Kornél, a csapatkapitány.
A három dobogós csapat mellett a dél-alföldi selejtezőből továbbjutott még a Nyírerdő Zrt. – Mopi Trade, a Kiss Ferenc Öregfiúk és a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészet gárdája. A következő regionális verseny május 7-én, a Dél-Dunántúlon, a mecseki Orfűn lesz, majd május 28-án, Keszegen folytatódnak a selejtezők. (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike