STIHL Timbersports - Strúbel Bence magabiztosan győzött az ifik között

Magyar ifjúsági versenyző nyerte meg az augusztus 14-én, Biatorbágyon rendezett STIHL Timbersports Rookie Kupát, amelyen Strúbel Bence mellett a cseh Matyáš Klíma, az olasz Alessandro Ciaponi, valamint a legutóbbi osztrák utánpótlás-tornát megnyerő Lukas Wagesreiter ragadott fejszét.
STIHL Timbersports - Strúbel Bence magabiztosan győzött az ifik között
A fiatal magyar tehetség a négy számból álló megmérettetésen már a Stock Saw motorfűrészes versenyszám során az élre állt, majd a Standing Block is nagyszerűen sikerült a számára. A két megnyert fordulóhoz pedig a további kettőben elég volt számára a két második legjobb idő is, hiszen a Single Buckban a cseh Matyáš Klíma, míg az Underhand Chop esetében az olasz Alessandro Ciaponi volt csak nála gyorsabb. stihl_rookie_2021_3 Strúbel Bence összetettben tehát első helyen zárta a STIHL biatorbágyi központjában megrendezett ifi versenyt, ahol a dobogó második fokára Matyáš Klíma állhatott fel. A harmadik pozíciót végül az olaszországi vendégversenyző, Alessandro Ciaponi szerezte meg. stihl_rookie_2021_4 STIHL Timbersport Rookie Kupa - Biatorbágy: 1. Strúbel Bence - Pont: 14 - Idő: 1:11.03 2. Matyáš Klíma - Pont: 12 - Idő: 1:13.42 3. Alessandro Ciaponi - Pont: 9 - Idő: 1:23.80 4. Lukas Wagesreiter - Pont: 5 - Idő: 1:28.53 stihl_rookie_2021_1

"Nem számítottam erre"

A verseny után Strúbel Bence az Erdő-Mező kérdésére elmondta: a pandémia nagyon megnehezítette a dolgát, hiszen az elmúlt két évben alig voltak bemutatók, a versenyek sorra elmaradtak, és bár otthon tudott készülni, az teljesen más, mint közönség előtt a legjobb formáját mutatni. stihl_rookie_2021_7 "Nem számítottam erre az első helyre, őszintén szólva a célom most az volt, hogy mindenképpen dobogón végezzek, még ha az alsó fokán is. De aztán rögtön az elején vágtam egy nagyon jó Stock Saw-t, és felszívtam magamat. A Single Buck mehetett volna jobban is, és az Underhand Chop sem sikerült úgy, ahogy szerettem volna" - mondta el Strúbel Bence, akitől azt is megtudtuk, hogy a felkészülésének két edzőtábor mellett része volt az egy hete lezajlott osztrák rookie verseny is, ahol azonban hátsérülést szenvedett. "Emiatt az utolsó napokban nem tudtam készülni a magyar kupára, inkább pihentettem a hátamat" - tette hozzá. stihl_rookie_2021_6 A nap hátralévő részében rendezték meg a STIHL Timbersports Magyar Bajnokságot is, ahol Juhász István 55 évesen nyerte vissza magyar bajnoki címét. Részletes beszámoló hamarosan! (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online - Fotó: Gribek Tímea)