Megvan, hogy ki képviseli a Bakonyerdőt az Év Erdésze versenyen

A Bakonyerdő Zrt. erdészei július végén Huszárokelőpusztán mérték össze tudásukat, hogy eldőljön ki képviseli az erdőgazdaságot a 2021. évi országos „Év Erdész” verseny döntőjében.
Megvan, hogy ki képviseli a Bakonyerdőt az Év Erdésze versenyen
A versenyen a Bakonyerdő Zrt. 15 kollégája vett részt, akiket Váradi József erdőgazdálkodási és természetvédelmi főmérnök köszöntött. A rajtszámkihúzást követően a hét erdészet versenyzői tizenegy versenyszámban bizonyították felkészültségüket. A megnyitó után több témát felölelő elméleti feladatsor kitöltése következett, amit egykomplex felismerés versenyszám követett. A nap további részében a terepen álltak helyt kollégáink, akik az alábbi feladatok elvégzésével adtak számot tudásukról: erdőfelújítás leírása, állományleírás, famagasság és fatérfogat becslés, élőfakészlet meghatározása körlapösszeg mérésével, gyérítés jelölés, erdőkár becslés, választékolás, rönk számbavétel, sarang számbavétel, távolságbecslés és trófeaminősítés. A szakmai napot három előadás tette még tartalmasabbá .Dr. Ódor Péter ökológus, Magyar Tudományos Akadémia doktora beszélt az Erdődinamikai ismeretekről a mérsékelt övi erdőkben, a természetes erdődinamikát közelítő erdőgazdálkodáshoz szükséges ökológiai alapokról. Kovács Béla természetvédelmi főelőadó képekkel illusztrálva mutatta be a természeti értékek és védelmük jelenlegi helyzetét a Bakonyerdő Zrt. erdőgazdálkodásában. Bíró János birtokügyi osztályvezető szakmai beszélgetést megindító előadásában az Átalakító és örökerdő kezelési tervek tartalmával, tudnivalóival és végrehajtásával ismertette meg a terepen dolgozó kollégákat. A tartalmas, NFK által is akkreditált, jó hangulatú, barátságos szakmai továbbképzés eredményhirdetéssel zárult. A helyezések az alábbiak szerint alakultak: Egyéni helyezettek:
  • 1. hely: Felhoffer Péter, Bakonyszentlászlói Erdészet
  • 2. hely: Buzás Richárd; Devecseri Erdészet
  • 3. hely: Pap Armand; Farkasgyepűi Erdészet
erdesz-verseny-02 Csapathelyezések:
  • 1. hely: Bakonyszentlászlói Erdészet: Felhoffer Péter; Torkos Péter
  • 2. hely: Bakonybéli Erdészet: Piller Rajmund; Horváth Martin
  • 3. hely: Devecseri Erdészet: Buzás Richárd; Horváth Péter
erdesz-verseny-03 KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében 2021. augusztus 24-25. között megrendezendő országos versenyen Felhoffer Péter, a Bakonyszentlászlói Erdészet kerületvezető erdésze fogja képviselni a Bakonyerdő Zrt-t. (Bakonyerdő Zrt.)