Júniusban kiderül, hogy ki a világ legjobb forwarder gépkezelője (+VIDEÓ)

Akik elég bátrak és komoly gépkezelői múlttal rendelkeznek, azoknak remek lehetőség lesz ellátogatni a Swedish Association of Forestry Contractors standjához az június 7. és 10. között Svédországban zajló Elmia Wood-on. Ugyanis a kiállítás ideje alatt rendezik meg a Swedish School Forwarder Bajnokságot, a Swedish Forwarder Bajnokságot és a Forwarder Világbajnokságot, amelyre 11 országból érkeznek versenyzők.
Júniusban kiderül, hogy ki a világ legjobb forwarder gépkezelője (+VIDEÓ)
Forwarder hírek az Erdő-Mezőn >>> Egy olyan gyorsasági és ügyességi bajnokság lesz, ahol a versenyzők két pályán, párhuzamosan küzdhetnek meg egymással. A feladatok között lesz rönkrakodás – néhol egészen könnyű módon, néhol viszont különböző akadályokkal nehezítve. Ha a gépkezelő hibázik, extra büntető rönköket kell felhelyeznie. "Végül a versenyzőknek egy szabadon álló tornyot kell építeni úgy, mint gyerekkorunkban az építőkockákból, méghozzá a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban. Ez a rész általában hatalmas feladatot jelent a lemaradt versenyzőknek, hiszen nekik plusz építőelemekkel kell felzárkózniuk az előttük lévőkhöz" - mondta Karl-Magnus Hembjer egyesületi tag. Utolsó feladatként két oldalról kell felpakolni a rönköket, végül az, aki az utolsó, külön megjelölt rönköt is felpakolja, az nyeri a versenyt.

 

A megmérettetésen a gyorsaság, a pontosság és a biztonságos gondolkodás áll a középpontban, így a program nagyon jó módja annak, hogy érdeklődést keltsen fel a forwarder gépkezelői szakmai iránt. A szervezők szeretnék az erdőt egy vonzó munkahelyként bemutatni. A versenyen az egyik bíró az a svéd Martin Svesson lesz, aki korábban már megnyerte ezt a megmérettetést. A megmérettetés idén is nagyon szorosnak ígérkezik, hiszen rengeteg tehetséges gépkezelő mutatja majd meg tudását. A negyeddöntők után az elődöntőből kerülnek ki azok a szerencsések, akik a legvégén megnyerhetik az 1500 eurós fődíjat. forwarder_gepkezelo PROGRAM: Forwarder Világbajnokság 2017 Június 8., csütörtök: Kvalifikáció - 10.30-16.00 Június 9., péntek: Negyeddöntők: 10.15 Elődöntők: 12.45 és 13.15 Döntő (utána díjátadó ünnepség): 14.30 Swedish Forwarder Bajnokság Június 10., szombat: Negyeddöntők: 10.00 Elődöntők: 12.30 és 13.00 Döntő (utána díjátadó ünnepség) 14.00 Swedish School Forwarder Bajnokság Június 7., szerda: Negyeddöntők: 10.00-12.00 Elődöntők: 13.00 és 13.30 Döntő (utána díjátadó ünnepség): 14.30 Elmia Wood - 2017. június 7-10. Az Elmia Wood a világ vezető erdészeti kiállítása, ami négyévente nyitja meg kapuit Jönköping deli erdeiben. 2013-ban több mint 500 kiállító és 50 000 látogató érkezett a világ minden tájáról, amit a nemzetközi sajtó is nyomon követett. 2017. június 7. és 10. között a globális erdészeti ágazat ismét összegyűlik. www.elmiawood.com Fordította: Rákóczi Ágnes (Erdő-Mező Online - www.erdo-mezo.hu) erdomezolike