Félbeszakadt fakitermelő versenyen nyert a Mecsekerdő Zrt.-Ritrovi Kft. csapata (+VIDEÓ, Képek)

Az utóbbi STIHL fakitermelő versenyek legnehezebb regionális fordulójának adott helyet június 9-én a SEFAG Zrt. Ropolyon. Az időjárás ezúttal nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, így az eredetileg kétfordulósra tervezett megmérettetés idő előtt befejeződött. Az eső feláztatta a talajt, a sár egyre nagyobb lett, hasítás közben a rönkök csúszkáltak, így a balesetveszély is fennállt. Éppen ezért a bírók szavazásra bocsátották a kérdést: legyen-e második forduló, vagy csak elsőben elért eredményeket vegyék alapul. A szinte egyhangú döntés végül a verseny félbeszakítását eredményezte.
Félbeszakadt fakitermelő versenyen nyert a Mecsekerdő Zrt.-Ritrovi Kft. csapata (+VIDEÓ, Képek)
Képgaléria a ropolyi STIHL fakitermelő versenyről >>> Szerkesztő-riporter: Gribek Dániel Operatőr-vágó: Kovács Zoltán A STIHL Országos Fakitermelő bajnokság viszontagságokkal teli, ötödik, Dél-Dunántúli regionális fordulóját végül a Rotrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. csapata nyerte. A dobogó második fokára a SEFAG Zrt. - KNT csapata állhatott fel. Bár az elért eredményük végül nagyon jó lett, a fakitermelők rendkívül csalódottak voltak, hogy a csapatok szinte mindegyike úgy döntött, legyen vége a versenynek. Kisebb meglepetésre a harmadik helyen egy utánpótláscsapat végzett. A barcsi Dráva Völgye iskola diákjai többek között a szeptember 8-i, bábolnai országos döntőbe bekerülő Zalaerdő Zrt., Arbocus Kft. és siófoki tűzoltóság csapatait is megelőzték. stihl_ropoly_41 Öt forduló után már csak hat hely kiadó a szeptember 8-i országos döntőre, amit a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon rendeznek meg. Kis nyári szünet után a következő, egyben utolsó regionális fakitermelő verseny augusztus 25-én, Bükkzsércen lesz.

Eredmények:

1. Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. 2. SEFAG - KNT 3. Dráva Völgye 4. Zalaerdő Zrt. 5. Arbocus Kft. fanyűvői 6. Hivatásos Tűzoltóparancsnokság - Siófok 7. Gyulaj Zrt. 8. KNT 9. Marcali Hivatásos Tűzoltóság 10. Kaposvár Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 11. Somogyi Betyárok 12. Gyöngyberkenye Kft. 13. Zala Megyei Katasztrófavédelem - Lenti 14. SEFAG - Barcs stihl_ropoly_84

Versenyen kívül indultak:

Agrogold Császár Móvár Tűzoltóság A 2018-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság korábbi fordulóinak videós összefoglalói: (Gribek Dániel - Erdő-Mező Online)