Erdészeket és erdészeti szakembereket tüntettek ki október 23. alkalmából

A történelem már sokszor bizonyította, hogy a magyar agrárium különleges erővel és hittel bír. Ha kell helyt áll az elnyomás elleni harcban, ha kell leküzd világméretű krízishelyzetek okozta válságokat is – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából átadott elismerések kapcsán, csütörtökön, Budapesten. Ahogy az lenni szokott, az Erdő-Mező Online ismét kiválogatta az erdészeti ágazat nevét öregbítők névsorát. Gratulálunk nekik!
Erdészeket és erdészeti szakembereket tüntettek ki október 23. alkalmából

Az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából Nagy István agrárminiszter

az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

Fehér István, a volt Állami Erdészeti Szolgálat nyugalmazott erdőfelügyelője részére, eredményes erdészetvezetői, erdőtervezői munkájáért, az erdészközösség érdekében végzett áldozatos tevékenységéért. Könyves Kálmán, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója részére, az Almamelléki kisvasút megmentésében, a Sasréti erdei iskola megalapításában játszott szerepéért, életútja elismeréseként. nagy_istvan_oktober23

az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

Éles Csaba, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott erdőgondnoka részére, a sikotai réten épült az erdő és az ember kapcsolatát jelképező tölgyfa kompozíció megálmodásáért, életútja elismeréseként. Hipság István, a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a bakonyi bükkösök felújításban elért eredményeiért, négy évtizeden át végzett sokoldalú szakmai tevékenységéért. Magyar Ildikó Ágnes, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vadászházi gondnoka részére, az erdőgazdaság több vadászházában végzett áldozatos munkájáért. Panyik Gizella, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vezető könyvelője részére, a közel két évtizedes az erdőgazdálkodás érdekében végzett kimagasló pénzügyi munkájáért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Nyeste András, a NYÍRERDŐ Zrt. csemetekert kezelő erdésze részére, a csemetetermesztés és az akác vegetatív szaporításának kidolgozása terén végzett közel öt évtizedes kiváló munkájáért.

Miniszteri Dicséretet adományozott

Tamás Antal, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vadászati referense részére, az agrárszektor vadászati és erdészeti szakterületein végzett több évtizedes elkötelezett munkájáért. A szakmai díjak átadását követően szeretnénk elismerésünket kifejezni a EUROSKILLS GRAZ 2021 versenyen kiemelkedő sikert elérő csapatok részére. A minden páros évben – idén kivételesen – megrendezésre kerülő EUROSKILLS tekintélyes szakmai versenynek minősül, az itt elért kiváló eredmények öregbítik a magyar agrár-szakképzés hírnevét, elismerést szereznek a résztvevő csapatok felkészítésében közreműködő agrár-szakképző iskoláknak.

Kertépítő kategóriában:

1. Bokor Péter versenyző, a Kisalföldi-Agrárszakképzési-Centrum Herman Ottó Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzett diákja, 2. Hutter Péter versenyző, a Kisalföldi-Agrárszakképzési-Centrum Herman Ottó Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzett diákja, 3. Gódorné Hazenauer Zita vezető szakértő, a Közép-magyarországi-Agrárszakképézsi Centrum Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium oktatója, 4. Stummer Gergő felkészítő, a Közép-magyarországi-Agrárszakképézsi Centrum Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium végzett diákja, 5. Ekert Sára felkészítő, a Közép-magyarországi-Agrárszakképézsi Centrum Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola oktatója, 5. Horváth Ferenc felkészítő, a Közép-magyarországi-Agrárszakképézsi Centrum Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola oktatója, 6. Péter Diána felkészítő, kőműves.

Épületasztalos kategóriában:

1. Fekete Martin versenyző, a Kisalföldi-Agrárszakképzési-Centrum Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzett diákja, 2. Babanecz Csaba vezető szakértő, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Technikum és Szakképző Iskola oktatója, 3. Nagy Ádám felkészítő, korábbi versenyző, 5. Viasz Kádi Tibor felkészítő, a Kisalföldi-Agrárszakképzési-Centrum Herman Ottó Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója.

Bútorasztalos kategóriában:

1. Sajtos Dániel versenyző, a Kisalföldi Kisalföldi-Agrárszakképzési-Centrum Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzett diákja, 2. Fekete Zoltán vezető szakértő, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Technikum és Szakképző Iskola oktatója, 3. Simon Krisztián felkészítő, korábbi versenyző. (Agrárminisztérium)