Erdészek, bányászok és kohászok találkoztak Telkibányán

Negyven év után ismét Telkibánya adott otthont annak a találkozónak, ahol a térség bányászai, kohászai és erdészei gyűlhettek össze.
Erdészek, bányászok és kohászok találkoztak Telkibányán
Az Önkormányzat meghívására az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület  az 1974-es szakmai találkozó emlékére rendezte meg a programot - az Országos Erdészeti Egyesület Sárospataki Helyi Csoportja és a Perlit 92 Kft. támogatásával.

telkibanya_talalkozo2

Május 24-én a rendezvény résztvevői elsőként az ÉSZAKERDŐ Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasútján utazva ismerkedtek a térséggel. Azt követően megkoszorúzták a királykúti Bányász-erdész emlékparkban levő emlékoszlopot, majd a program Telkibányán folytatódott. A díszfelvonulást követően, az erdei iskola előtt levő emlékoszlopnál Mester Lászlóné polgármester, Dr. Nagy Lajos, az OMBKE előző napi közgyűlésén újraválasztott elnöke, valamint az Országos Erdészeti Egyesület - így az erdészek - nevében Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.

telkibanya_talalkozo3

Mindhárom felszólaló méltatta a közös múltat, a közös hagyományokat, a barátságot, valamint az összetartozás fontosságát. A Bányász – Kohász – Erdész Találkozó ünnepi istentisztelettel folytatódott, az egész napos programot baráti beszélgetés zárta.

telkibanya_talalkozo

(Északerdő Zrt. Sajtóközlemény; Erdő-Mező Online) erdomezolike