Keresési találatok erre a cimkére: Új Széchenyi Terv

Az erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok első konferenciáját rendezték meg Hargita megyében

Egyedülálló módon, kürtszóval induló erdészhimnusz eléneklésével indították útjára január 27-én, a csíkszeredai megyeházán, az Erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok első konferenciáját Hargita megyében,  amelyen több mint száz közbirtokosság és az erdészi hivatalok is részt vettek. A konferencián négy fő téma került megvitatásra, amelyek a következő panelbeszélgetésekbe tömörültek: az uniós erdőgazdálkodási stratégia és azon belül a Romániára elkészült erdészeti stratégia, erdőgazdálkodás és digitalizáció, természetvédelmi törekvések az erdőgazdálkodásban, és az Országos Helyreállítási Program (PNRR) erdősítési támogatásainak bemutatása.

Tovább >>>

Távvezérelt szárzúzóval és akkus fűnyíróval vár az ANDL az AGROmash-on

Szerdán, vagyis január 25-én megnyitja kapuit hazánk legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow, ahonnan ezúttal sem hiányozhatnak az ANDL Kft. prémium kategóriás gépei - köztük egy igazi újdonság, az AS-Motor 1000 OVIS RC.

Tovább >>>

Zöld energiát állítanak elő a kidobott karácsonyfákból a pécsi hőerőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben - tájékoztat a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt.

Tovább >>>

Fenntartható megoldás a lehullott falevelek kezelésére

Január elején már nem a legaktuálisabb téma a kultúrterületeken lehullott avar fenntartható kezelése, de talán akadnak még olyan kertek, ahol van némi levél. Emellett jó lenne már most elültetni egy gondolatcsírát minél több zöldterület-tulajdonos tudatában - legyen az egy család, egy lakóközösség, vagy egy önkormányzat, esetleg egy vállalat.

Tovább >>>

Szürke tölggyel a klímaváltozás ellen?

Az előrevetített klímaváltozás rámutat erdeink veszélyeztetettségére, ezért sürgősen cselekedni kell. A kutatások azt mutatják, hogy az őshonos fafajokat a közeli rokonságban lévő cserefafajokkal lehetne felváltani. Dr. Patocskai Zoltán cikke, a Bakonyerdő Zrt. decemberi, vállalati újságában.

Tovább >>>

Idén is az erdőgazdaság karácsonyfái teszik szebbé az egri kórházat

Ahogy arról mi is mindig beszámolunk, az Egererdő Zrt. évek óta hozzájárul az Egri Markhot Ferenc Kórházban gyógyulók és az ott dolgozók meghitt karácsonyi ünnepéhez.

Tovább >>>

Idén is karácsonyfavásárt tart a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. a hagyományokhoz híven karácsonyfavásárt tart a társaság központjában, Nagykanizsán. Az érdeklődők nordmann, ezüst, luc és erdeifenyő közül válogathatnak.

Tovább >>>

Megkezdődött a kitermelés a hazai fenyőültetvényeken

Megkezdődött a „karácsonyfák” kitermelése a hazai fenyőültetvényeken – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. 

Tovább >>>

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Tovább >>>

Erdőfelújítások kezdődnek őshonos fafajokkal a Hármas-Körös hullámterében

Idén ősszel folytatja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a klímaváltozás ellensúlyozásaként végzett élőhelyrekonstrukciós programját a Hármas-Körös hullámterében.

Tovább >>>

Közel száz trófeát állítottak ki a Miklósvári Parkerdőben (+KÉPEK)

Lenyűgöző őszi színek és csodálatos napsugár fényfestéssel 2022. november 3-án rendezte meg a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az éves gím és dám összevont trófeaszemléjét Tamásiban, a festői szépségű Miklósvári Parkerdőben.

Tovább >>>

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.
Sajtóközlemény

Jogosult erdészeti szakszemélyzet, figyelem! A kötelező kiegészítő képzés jelentkezési határideje október 28.

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya felhívja a jogosult erdészeti szakszemélyzet figyelmét, hogy a kötelező kiegészítő képzésre már csak 2022. október 28-ig jelentkezhet.

Tovább >>>

JCB újdonságok: a gyors, az elektromos, és a kényelmes (+KÉPEK)

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amiket szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettek meg a hazai agrársajtó képviselői. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét, vagy az iCON monitorral felszerelt Fastrac-ot. A legjobban várt gép egyébként a minden korábbinál gyorsabb, Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodógép volt, aminek előnyeit számos területen ki lehet használni – akár egy traktor alternatívájaként is.

Tovább >>>

Zalaerdő Zrt.: A Bajcsai Csemetekertbe várják a gyűjtött makkot

A Zalaerdő Zrt. közlése szerint a Bajcsai Csemetekert 2022. október 4-én megkezdi az alábbi fafajok termésének felvásárlását: kocsányos és kocsánytalan tölgy, csertölgy, feketedió, bükk.

Tovább >>>

Tíz éves a Miklósvári Parkerdőben álló Szent Hubertus-fakápolna

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Miklósvári Parkerdejében, a festői pihenőtó mellett található Szent Hubertus erdei fakápolna - a hívek és a természetszerető közönség nagy örömére - szeptemberben ünnepli megáldásának és fennállásának 10. évfordulóját.

Tovább >>>

<< < 2. / 19. oldal > >>