Keresési találatok erre a cimkére: Tüskevár

Tölgy rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt. (Ajánlattételi felhívás)
Támogatott tartalom

Tölgy rönköt értékesít az Ipoly Erdő Zrt. (Ajánlattételi felhívás)

Az Ipoly Erdő Zrt. ajánlattételi felhívást tesz közzé tölgy rönk értékesítésére a Diósjenői- és a Nagymarosi Erdészet vonatkozásában. Részletek az alábbi linkeken!

Tovább >>>

Tóth István lett az év erdőgazdálkodója

Tóth István lett a 2022-es év erdőgazdálkodója. A Kaszóban kerületvezető erdészként is dolgozó szakember korábban a „Kaszó legjobb erdésze” címet is elnyerte, napjainkban a Gyékényesi Mezőgazdasági Rt. vezérigazgatója.

Tovább >>>

A talajvédelemben is fontos szerepe van a kiskunsági erdősítéseknek
Sajtóközlemény

A talajvédelemben is fontos szerepe van a kiskunsági erdősítéseknek

A Kiskunságban, a korábbi futóhomokon az erdészek alföldfásítási munkájának köszönhetően sikerült olyan növénykultúrát létrehozni, amely önmagában is értéket jelent, és nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújt többek között a talaj- és a levegővédelem terén, valamint a helyi turisztikában. A KEFAG Zrt. által kezelt 57 ezer hektárnyi állami erdő télen is számos kirándulóhellyel és különlegességgel várja a látogatókat.

Tovább >>>

Beszakadt hódjárat miatt vált balesetveszélyessé az erdészeti út (KÉPEK)

"A magas belvíz következtében átázott erdészeti útban keletkezett kár fokozott balesetvészelyt jelent a kirándulók, természetjárók, és a munkájukat végzők számára is" - olvasható a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kapuvári Erdészetének hivatalos Facebook oldalán néhány fotó kíséretében. A képeken látható nagyméretű lyuk a hódok járatának beszakadásáva keletkezett.

Tovább >>>

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között
Sajtóközlemény

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között

Rendkívül keresettek idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) diplomára épülő szakirányú továbbképzései: az újonnan felvett hallgatók 340 fős létszáma közel duplája a tavalyinak.

Tovább >>>

Az aszályos év ellenére sem csökkent a hazai fehér gólyák fiókaszáma
Sajtóközlemény

Az aszályos év ellenére sem csökkent a hazai fehér gólyák fiókaszáma

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Monitoring Központjának most elkészült összesítése alapján a 4 100 párra becsült hazai fehérgólya-állomány számára a tavalyi aszályos év átlagos költési sikert hozott. Azt, hogy a kirepült fiókák milyen kondícióval vágtak neki a vonulásnak, nem tudhatjuk. Erre az ad majd választ, hogy a 2022-ben meggyűrűzött 1 207 fióka közül mennyiről kapunk visszafogási adatokat a vonulási útvonalak és a telelőterületek országaiból, illetve közülük hány tér majd vissza három-öt év múlva ivaréretten költeni.

Tovább >>>

Felszámolják az invazív fafajokat a dunaalmási Kőpite-hegyen

Dunaalmáson, a természetvédelmi oltalom alatt álló Kőpite-hegy északkeleti oldalán, spontán terjeszkedő óriási, szinte elegyetlen bálványfa állomány alakult ki. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Vérteserdő Zrt. megtisztítja a területet.

Tovább >>>

2017-ben is egy héten át muzsikál az erdő a Mátrában – Részletes program (+Kedvcsináló videó)

Erdei túrák, előadások, gasztronómiai programok is színesítik majd az idei Muzsikál az erdő - Mártai Művészeti Napokat, ahol fellép többek között a Csík János és barátai, Szalonna és bandája, a CimbaliBand, a Muzsikás Együttes és Szalóki Ági. Az előadók mellett természetesen csodálatos helyszínekben sem lesz hiány, hiszen Tar, Gyöngyöstarján, Mátraverebély, Mátraalmás, Gyöngyöspata, Szurdokpüspöki és Gyöngyössolymos mellett Galyatető és a Kékestető is várja a zenekedvelőket június 1. és 9. között.Tovább >>>

Az enyhe telek miatt levéltetű pusztítja az észak-csehországi lucfenyőket

Szokatlanul súlyos levéltetűjárvány pusztítja a szúrós lucfenyőket Észak-Csehországban. Míg a hegyvidéki lucfenyők ellenállnak a járványnak, addig a városokban és a falvakban a 20-40 éve kiültetett szúrós lucok mintegy fele már elpusztult - írta a Lidové Noviny című cseh napilap kedden.Tovább >>>

Tömegesen pusztulnak a halak a Fekete-víz Drávához közeli szakaszán

Tömegesen pusztulnak a halak a Fekete-víz Drávához közeli szakaszán. Az esetről egy kajakos horgász számolt be, a hatóságok egyelőre nem tudtak tájékoztatást adni.Tovább >>>

Lezárult az agrárkamarai választások első szakasza

Február 1. és 21. között 7 százalékos részvételi aránnyal lezajlott a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara küldött-választása, amelynek segítségével kijelölték a 1230 kamarai küldöttet - köztük az Egyesület, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének tagjait.Tovább >>>

1. / 1. oldal