Keresési találatok erre a cimkére: talaj

Az alföldi erdők talajának ökoszisztéma szolgáltatásai

Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2022. évi őszi Kutatói Napján “Az alföldi erdők talajának ökoszisztéma szolgáltatásai” címmel tartott előadást a Soproni Egyetem két munkatársa, Bidló András és Horváth Adrienn. Ennek írásos anyagát most az Erdő-Mező Online is közzé teszi.

Tovább >>>

A Dráva menti ártéri erdők vízgazdálkodását kutatják
Sajtóközlemény

A Dráva menti ártéri erdők vízgazdálkodását kutatják

Az elmúlt nyár rendkívüli aszályai csak még nagyobb jelentőséget adnak annak a ténynek, hogy 2022 a felszín alatti vizek nemzetközi éve. Többek között erdeink megmaradása szempontjából is egyre fontosabbá válik, hogy megértsük, milyen törvényszerűségek befolyásolják egy adott terület vízháztartását. Ezeket a törvényszerűségeket, mérésük és monitorozásuk lehetőségeit kutatja a Dráva mentén a Mecsekerdő Zrt. kezdeményezésére megvalósult nemzetközi tudományos együttműködés keretében Dr. Dezső József, a terepi adatgyűjtéssel és feldolgozással megbízott szakértő. 

Tovább >>>

Fakitermelés és erdőfelújítás kezdődik a Sóstói-erdőben

Fakitermelés kezdődik a Sóstói-erdőben, augusztus utolsó hetében. A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete két helyen, az ún. hármas-dombi nyiladék mellett, és a nyugati tömbben végez beavatkozást, összesen 3,5 hektáron. A munka során az idős, elakácosodott, száradó tölgyeseket termelik ki, majd várhatóan már ősszel, de legkésőbb tavasszal az erdőfelújítást is elvégzik a szakemberek. A cél a természetvédelmi és parkerdei funkció fenntartása, ezért őshonos kísérőfákkal elegyített tölgyes lesz majd a területen. Tovább >>>

1. / 1. oldal