Keresési találatok erre a cimkére: takarmány

Orvvadászoknál tartottak házkutatást a rendőrök

Orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el egy 58 és egy 39 éves férfit – tájékoztat a rendőrség.

Tovább >>>

Az olajipari óriások is felelősek a pusztító erdőtüzekért

A világ legnagyobb fosszilisüzemanyag-termelői felelősek az elmúlt negyven évben Észak-Amerika nyugati részén tomboló erdőtüzek által felperzselt terület több mint egyharmadáért – derült ki az Environmental Research Letters című tudományos folyóiratban frissen közzétett tanulmányok egyikéből.

Tovább >>>

A medvepopulációról és a törvénytelen fakitermelésekről tájékozódik az Európai Parlament

Romániában tesz látogatást hétfőtől csütörtökig az Európai Parlament petíciós bizottságának küldöttsége, hogy a medvetámadásokról és az illegális fakitermelésekről tájékozódjon – közölte Vincze Loránt RMDSZ-es európai parlamenti képviselő.

Tovább >>>

Álláshirdetés – Gépkezelőt keres a Zalaerdő Zrt.

A ZALAERDŐ Zrt. Bánokszentgyörgyi Erdészetébe munkatársat keres mezőgazdasági, erdészeti gépkezelői munkakörbe.

Tovább >>>

Hogyan kapcsolódik az erdészet az atlétikai világbajnoksághoz?

Alig több mint száz nap múlva kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye, a szabadtéri atlétikai világbajnokság. A rendezvény szervezői kiemelten kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, ezért együttműködésben a Pilisi Parkerdővel több ezer fát ültetnek Budapest városi erdőiben.

Tovább >>>

Kiderült, ki képviseli a SEFAG Zrt.-t az országos versenyen

Több éves kihagyás után idei évben ismételten megrendezték az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A társaság 8 erdészetétől két-két erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását. 

Tovább >>>

Jánosi Kristóf képviseli a Zalaerdőt az országos versenyen

Május elején tartották meg az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Az Év Erdésze 2023” elnevezésű szakmai verseny helyi fordulóját az Olgamajori Vadászkastélynál, amelyen a Zalaerdő Zrt. öt erdészetének húsz erdésze mérte össze tudását.

Tovább >>>

Hajdúhadházi erdész képviseli a Nyírerdőt az országos versenyen

A Nyírerdő Zrt. a Fehérgyarmati Erdészet területén, a Bockerek-erdőben rendezte meg az „Év erdésze” országos verseny válogatóját – tájékoztat az erdőgazdaság.

Tovább >>>

Agrárkutatók ismerkedtek meg az erdőgazdaság munkásságával

A Kelet-Mecsekben vendégeskedett a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottságának Agrártudományok Szakbizottsága, amely az Erdészeti és Vadgazdálkodási Munkabizottság és a Mecsekerdő Zrt. meghívásának tett eleget.

Tovább >>>

Erdészek és rendőrök közösen lépnek fel erdeink védelméért

Újabb négyoldalú megállapodás született az ország legnagyobb megyéjében. 

Tovább >>>

Több mint 400 fegyvert, 5386 kiló vadhúst és 197 trófeát foglaltak le

A román rendőrség 765 fegyverekkel, robbanóanyagokkal és veszélyes anyagokkal kapcsolatos bűncselekményt leplezett le, és több mint 400 fegyvert, több mint 13 000 lőszert, 5386 kilogramm vadhúst és 197 trófeát foglalt le az orvvadászat megelőzésére és leküzdésére irányuló országos akció során – hívja fel a figyelmet a Krónika Online.

Tovább >>>

Illegális vadászathoz használt fegyvereket, vadhúst és trófeákat foglaltak le a rendőrök

Illegális vadászathoz használt eszközöket, vadhúst és trófeát, valamint egy fegyvergyűjteményt is lefoglaltak a Nógrád vármegyei rendőrök – hívja fel a figyelmet a police.hu.

Tovább >>>

Szigorúbb intézkedéseket hoznak a barna medvék magas száma miatt Romániában

Szigorúbb megelőző intézkedéseket hoz a romániai környezetvédelmi minisztérium a barnamedvék magas száma miatt, az új miniszteri rendelettervezet jóval több nagyvad kilövésére adna engedélyt, és a védekezést is jobban elősegítenék - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bukarestben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tovább >>>

Majdnem száz önkéntes csatlakozott a Nyírerdő faültetési programjához

Több mint nyolcvan városlakó vett részt pénteken, Nyíregyházán, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által szervezett önkéntes faültetésen. 

Tovább >>>

Erdészek és vadászok adták a vérüket

A Bakonyerdő Zrt. több mint 50 munkatársa vett részt a társaság által szervezett véradáson.

Tovább >>>

<< < 4. / 5. oldal > >>