Keresési találatok erre a cimkére: szélenergia

Erdész ruhákat ajánlottak fel az egyetemi hallgatóknak

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészcsillag Alapítványának kezdeményezése idén is sikeres volt: szép állapotú erdész-vadász használt ruhaneműket gyűjtöttek a Soproni Egyetem (SOE) Erdőmérnöki Karának olyan diákjai számára, akiknek az egyetemi tanulmányaik alatt anyagi nehézséget okoz a drága anyagokból készült, nagyobb igénybevételt bíró, minőségi speciális erdészeti és vadászati terepi oktatáshoz használt zöld és szakmailag is stílusos ruha beszerzése.

Tovább >>>

Milyen erdészeti gépekkel dolgozol? A válaszodért most PONSSE gyárlátogatást nyerhetsz!

Segíts Magyarország erdészeti gépparkjának felmérésében, és a válaszaiddal egy erdészeti gépgyárába nyerhetsz betekintést  Finnországba!

Tovább >>>

Ismét pusztítanak az erdőtüzek Görögországban

Öt eső nélküli hét után a hétvégén számos erdőtűz alakult ki Görögországban; csak szombaton 72 mezőgazdasági területen kialakult tűzesetet jelentettek, többnyire Krétán és az ország középső részén.

Tovább >>>

Erdészeti traktorral ütközött egy személyautó (+FOTÓK)

Egy erdészeti traktor karambolózott egy személyautóval Vas vármegyében.

Tovább >>>

Illegálisan vágták ki a fákat, végül lebuktak

Öt hónapon keresztül vágták ki illegálisan a fákat Jászalsószentgyörgyön.

Tovább >>>

Nagyjából 40 kilónyi agancsot gyűjtöttek be engedély nélkül

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen – írja a police.hu. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Tovább >>>

A támogatásokról informálódhatnak az erdőgazdálkodók a NAK online sorozatán

A NAK tavaszi online erdészeti tájékoztató sorozatot indít melynek témája az Egységes Kérelem, az erdőgazdálkodási tevékenységekhez kötődő támogatások.

Tovább >>>

A mellékletek listájával bővült „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című felhívás

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága tájékoztatta a támogatást igénylőket, hogy a 2024. március 20. napján megjelent „Az erdőpotenciál abiotikus vagy biotikus károkozást követő helyreállítása” című (KAP-RD41-2-24 kódszámú) pályázati felhívás kiegészült a kötelezően csatolandó mellékletek listájával, melyet annak 13. pontja tartalmaz.

Tovább >>>

Április végén rajtol a 2024-es fakitermelő bajnokság

2024-ben is hat regionális fordulóval és egy országos döntővel várja a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság hazánk legügyesebb favágóit. Az első megmérettetést április 20-án, Császáron tartják, majd Ásotthalmon, Gödöllőn, Keszegen, Somogyszobon és Bükkzsércen zúgnak fel a láncfűrészek. A jelentkezőket már várják, érdemes részese lenni a sorozatnak!

Tovább >>>

Az erdők megőrzése a cél - Támogatják Zambiát

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős mennyiségű támogatást ajánl fel Zambiának, amellyel elősegíthetik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, valamint ösztönözhetik a fenntartható földhasználatot és az erdők megőrzését elősegítő projekteket.

Tovább >>>

Érkeznek a legújabb John Deere Forestry gépek, a POSCH innovációja már itt is van

Korábban már beszámoltunk arról, hogy márciustól új magyarországi forgalmazóval dolgozik együtt a finn John Deere Forestry. A JG-Max Bt. 20 éves helyi tapasztalatát felhasználva szeretnének újabb sikereket elérni a magyar piacon. Ebben az első lépés egy bajai nyílt nap volt, ahol a partnerek új információkkal gazdagodhattak – ráadásul nem csak a zöld erdészeti gépek kapcsán.

Tovább >>>

Megjelentek az első új erdészeti pályázati felhívások

Megjelentek az első erdészeti vidékfejlesztési pályázati felhívások a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között, így a Natura 2000 területen folytatott erdőgazdálkodási tevékenységhez kapcsolódó kompenzációs kifizetését lehetővé tévő és az erdőkárok helyreállítását támogató felhívás. Mindkét egységköltség alapú támogatás igénybe vétele érdekében először a 2024. évi egységes kérelem keretében nyújthatók be támogatási, egyben kifizetési kérelmek - jelentette be Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

Tovább >>>

Március végén indul a tavaszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni tavaszi vakcinázása 2024. március 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben. Az immunizálással párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben az érintett térségekben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a megelőző intézkedések betartása össztársadalmi érdek, a veszettség gyanújának jelentése pedig jogszabályi kötelezettség. 

Tovább >>>

Gyérítési harvester beszerzésére írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet törzskiválasztó gyérítési harvester beszerzésére. 

Tovább >>>

Faiskolából loptak csemetéket, elfogták a tolvajokat

A zalaegerszegi rendőrök tetten értek három személyt, akik egy helyi faiskolából próbáltak meg növényeket elvinni, hogy később eladják - írja a police.hu.

Tovább >>>

1. / 360. oldal > >>