Keresési találatok erre a cimkére: pótkocsi

Az élőhelyfejlesztés lehetőségeiről tartanak vadgazdálkodási konferenciát

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel konferenciát szervez a FeHoVa kiállítás részeként. A nyitónapon, február 9-én 14:00 – 16.30 órakor az élőhely-fejlesztés lesz a középpontban.

Tovább >>>

Széchenyi Zsigmondra emlékeztek

Megemlékezést tartottak az egyik legismertebb magyar Afrika-kutató és vadászíró, Széchenyi Zsigmond sírjánál születése 125. évfordulóján, hétfőn Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Tovább >>>

AM: mintegy 310 milliárd forint pályázati támogatás jut az erdőkre 2027-ig

Az előző uniós elszámolási ciklushoz képest majdnem háromszoros, összesen mintegy 310 milliárd forint pályázati támogatás jut a magyarországi erdőkre 2027-ig - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.

Tovább >>>

Zöld energiát állítanak elő a kidobott karácsonyfákból a pécsi hőerőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben - tájékoztat a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt.

Tovább >>>

Az alföldi erdők szerepe az erdőgazdálkodásban

Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2022. évi őszi Kutatói Napján “Az alföldi erdők szerepe az erdőgazdálkodásban” címmel tartott előadást a Zambó Péter államtitkár. Ennek írásos anyagát most az Erdő-Mező Online is közzé teszi.

Tovább >>>

Egyetemisták tisztították meg a Tanulmányi Erdőgazdaság erdeit

December első hétvégéjén az Országos Erdészeti Egyesületi Hallgatói csoportjának tagjaiból, illetve a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársaiból álló csapat tartott önkéntes hulladékgyűjtést.

Tovább >>>

A szlovén méhészet felkerült az UNESCO kulturális örökség listájára

A szlovén méhészeti hagyományok felkerültek az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, erről döntött csütörtökön az UNESCO szellemi örökség védelméért felelős kormányközi bizottsága a marokkói Rabatban - közölte a szlovén kulturális minisztérium.

Tovább >>>

Vadcsapda-megfigyelőrendszert fejleszt egy magyar startup cég

Vadcsapda-megfigyelőrendszert fejleszt egy magyar startup cég, amely a világ bármely pontján képes monitorozni a kihelyezett csapdákat, a rendszer kis átalakítással használható például méhkaptárok megfigyelésére, illetve határátkelőknél, parkolóházakban és magánbirtokokon is.

Tovább >>>

Feleannyi mézet termeltek a méhészek a Tiszántúlon

A nyári aszály miatt, főként a Dunától keletre a szokásos mézmennyiség felét tudták a méhészek előállítani - mondta az MTI-nek hétfőn a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület alapító elnöke.

Tovább >>>

Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa

A fűtési szezon végéig a közintézményeknél üzembe álló berendezések első darabja egy zalaegerszegi gyártó munkáját dicséri – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium a közösségi oldalán. A prototípust Palkovics László technológiai és ipari miniszter mellett a katasztrófavédelem szakemberei is szemügyre vették, és a vizsgálat tapasztalatai alapján biztonságos használatra alkalmasnak találták. A kormány 1 milliárd forintos támogatással járult hozzá a magyarországi gyártókapacitás megerősítéséhez.

Tovább >>>

Csökkenőben a pick-upok piaca, Ford Rangerből adják el a legtöbbet

Az első kilenc hónapban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma 10,8 százalékkal csökkent, de a szeptembert külön vizsgálva csak 1,9 százalékos éves alapú csökkenést lehetett látni. A hónapokat külön nézve ez a második „legjobb” hónap idén, az augusztusi 0,6 százalékos plusz után – derült ki a Datahouse adataiból.

Tovább >>>

Októberben trófeaszemlét tart a SEFAG Zrt.

A SEFAG Zrt. október közepén trófeaszemlét tart Lábod-Nagysallérban, melyre várnak minden érdeklődőt. 

Tovább >>>

Hogyan érdemes bevezetni az örökerdő üzemmódot? A Gyulaj Zrt. rendezvényén elárulták

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. „Örökerdő üzemmód bevezetése a gazdálkodásba” címmel akkreditált, választható kiegészítő szakmai képzésnek adott otthont 2022. június 9-én, a részvénytársaság Hőgyész Erdészeténél.Tovább >>>

A gyérítés modern eszközeit mutatják be az erdészeti gépbemutatón

Gyérítésekben használható gépeket mutatnak be elméletben és gyakorlatban június 23-án Mánfa térségében. Tovább >>>

Fiatalok az európai erdőkben – tanulmányi verseny indul!

Az Országos Erdészeti Egyesület és az "Young People in European Forests" (YPEF) Nemzeti Versenybizottság tanulmányi versenyt hirdet Fiatalok Az Európai Erdőkben – 2022 címmel. Tovább >>>

<< < 3. / 27. oldal > >>