Keresési találatok erre a cimkére: Országos Magyar Vadászkamara

Erdőmegújítás kezdődik a Kisréten

A Kisréten található bükk, tölgy és hárs fajokból álló erdőben beavatkozásra van szükség, melynek célja egyrészt az erdő egészségi állapotának javítása és stabilabb, ellenállóbb erdőszerkezet kialakítása, másrészt az erdő természetes megfiatalításának segítése – hívja fel a figyelmet a Mecsekerdő Zrt.

Tovább >>>

Nyolcezer sorfát ültetnek el a településfásítási program őszi időszakában

Tovább zöldülnek a hazai kistelepülések. Szeptember első hetében megkezdődött a Településfásítási Program harmadik ütemének őszi ültetési időszakában ültetendő sorfák kiszállítása az önkormányzatokhoz. 

Tovább >>>

Meghirdették az erdészeti szakszemélyzet őszi jogosulti alapképzését

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály meghirdette az erdészeti szakszemélyzet 2023. évi őszi jogosulti alapképzését. 

Tovább >>>

Erdészeti feltáróút felújítására írt ki pályázatot a Zalaerdő

A Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet a Tormafölde-Kiscsehi erdészeti feltáróút III. szakaszának felújítására.

Tovább >>>

Az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

Az egész országot sújtó kánikula miatt 2023. augusztus 26-tól Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat rendel el a hatóság. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, valamint a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Tovább >>>

Vadgazdálkodási igazgatási szakmérnök szakirányú képzés indul

Egy jó szakember sosem hagyja abba a tanulást. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán sokszínű  szakirányú továbbképzés indul szeptemberben, vadgazdálkodási témakörben is.

Tovább >>>

Idén is verseny keretében tisztították meg az inváziós fafajoktól a Peszéri-erdőt

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Peszéri Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben. 

Tovább >>>

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat hazánkban

A csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság visszavonta a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Csongrád–Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben is.

Tovább >>>

Remekeltek a Vérteserdő képviselői a lőbajnokságon

A gyenesdiási Sportlőtércentrumban rendezték meg a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Többtusa Lőbajnokságának idei 6. fordulóját, melyet a Bakonyerdő Zrt. szervezett.

Tovább >>>

Hamarosan megépül a világ legmagasabb, fából készült szélturbinája

A svéd, „Modvion” nevű startup építi a világ legmagasabb, fából készült szélturbináját, amely idén készül el – hívja fel a figyelmet az itbusiness.hu. Azért építik ebből az anyagból, mert a fa – fajsúlyarányosan – erősebb, mint az acél, és nem problematikus az újrahasznosítása.
 

Tovább >>>

Letartóztattak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében

Nagy felháborodást keltett annak a farkasnak a története, aki hazánkban pusztult el. 

Tovább >>>

Miként enyhítik a változatos erdők a klímaváltozás hatásait? Videót készíthetünk a témában!

Videópályázatot hirdet a természetes erdők klímavédelemben betöltött szerepéről a WWF Magyarország - közölte a szervezet.

Tovább >>>

Nőtt a rezervátumi minősítést kapott törzsültetvényi erdőterületek nagysága hazánkban

A klímaváltozás okozta felmelegedés elleni küzdelem, valamint erdeink állapotának megőrzése elképzelhetetlen az erdősített területeink védelme, különösen ezek változatos genetikai állományainak fenntartása nélkül. Bizakodásra ad okot, hogy a törzsültetvények nagysága évről évre nő, emellett pedig lényeges, hogy e nélkülözhetetlen tevékenységre áldozó erdőgazdálkodók kompenzálása is fontos szempont hazánkban.

Tovább >>>

Kihaltnak nyilvánították az ibériai farkast Andalúziában

Kihaltnak nyilvánította az ibériai farkast Andalúziában a tartományi kormány, miután évek óta nincs kézzelfogható bizonyíték a faj jelenlétére a térségben.

Tovább >>>

Közösen ellenőrizték az erdőket a rendőrök és a VERGA erdészei

Július végén a rendőrök és az erdészek közösen járták be a VERGA Zrt. kezelésében lévő erdőterületeket – hívja fel a figyelmet az erdőgazdaság.

Tovább >>>

<< < 4. / 67. oldal > >>