Keresési találatok erre a cimkére: megújulóenergia

Biomassza alapú energiaelőállításra áll át az Oroszlányi Erőmű

Az Oroszlányi Erőmű 2024 első félévében korszerű, környezetbarát biomassza alapú erőműként csatlakozik újra az országos áramszolgáltatók köréhez, illetve látja majd el távhővel Oroszlány és Bokod térségét – írja az ORIGO. A 2015 decemberében leállt Oroszlányi Erőmű a Veolia és a CHP-Erőmű érdekeltségeként az ötödik olyan erőműfejlesztés lesz Magyarországon, amelyben a korábbi szén- illetve vegyes tüzelésű technológiát felváltja a fluidágyas biomasszatüzelésű rendszer. A két korszerű kazán üzembe állításának tervezett időpontja 2024 első illetve második negyedéve - áll az erről kiadott közleményben.

Tovább >>>

Zöld energiát állítanak elő a kidobott karácsonyfákból a pécsi hőerőműben

Akár 40 tonnányi, a karácsonyi ünnepek után kidobott fenyőfát is elégethetnek a következő időszakban a két biomassza-tüzelésű blokkal működő pécsi hőerőműben - tájékoztat a tulajdonos Veolia Energia Magyarország Zrt.

Tovább >>>

Emelkedett a szilárd biomassza-felhasználás a hazai energiatermelésben a múlt évben

Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2021-es éves energiastatisztikai riportja, amely a hazai energiatermelésre, -ellátásra és felhasználásra vonatkozó éves adatokat mutatja be. 2021-ben az elsődleges energiahordozók termelése kis mértékben emelkedett, amelyen belül a megújuló energiahordozókból származó termelés is nőtt.

Tovább >>>

1. / 1. oldal