Keresési találatok erre a cimkére: KEFAGZrt.

A talajvédelemben is fontos szerepe van a kiskunsági erdősítéseknek
Sajtóközlemény

A talajvédelemben is fontos szerepe van a kiskunsági erdősítéseknek

A Kiskunságban, a korábbi futóhomokon az erdészek alföldfásítási munkájának köszönhetően sikerült olyan növénykultúrát létrehozni, amely önmagában is értéket jelent, és nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújt többek között a talaj- és a levegővédelem terén, valamint a helyi turisztikában. A KEFAG Zrt. által kezelt 57 ezer hektárnyi állami erdő télen is számos kirándulóhellyel és különlegességgel várja a látogatókat.

Tovább >>>

Tűzifát lopott az üzemből – Nyomravezetői díjat ajánl fel a KEFAG Zrt.

Kemény lombos tűzifát tulajdonított el  ismeretlen tettes az ÖKOPAL Raklap Üzem területéről – hívja fel a figyelmet a KEFAG Zrt. A társaság feljelentést tett a rendőrségen, és a hatékony felderítés érdekében nyomravezetői díjat is felajánl. 

Tovább >>>

Településfásítási Program: jövőre tízezer sorfát osztanak ki

A Program folytatásában ismét a 10 ezer fő lélekszámúnál kisebb, magyarországi települések igényelhetnek fákat. 10 000 db sorfa áll majd rendelkezésére, amiből 2000 darabot a 2023 tavaszi, 8000 darabot pedig az őszi ültetési időszakban szállítanak ki – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Tovább >>>

Konferencia: Hogyan váltja ki a lombos fa a fenyőt?
Sajtóközlemény

Konferencia: Hogyan váltja ki a lombos fa a fenyőt?

„Az ismeretlen ismerős – a lombos fafajok faanyaga” címmel szervezett tudományos konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága. Ahogy a cím is utal rá, a november 8-án lezajlott ülésen a hazai lombos fafajok faanyagának tulajdonságait és felhasználási lehetőségeit mutatták be az előadók, a lehető legváltozatosabb szempontok alapján. A kulcskérdés az volt, hogy hogyan válthatjuk ki és helyettesíthetjük lombos fafajokkal a fenyveseket, illetve az általuk adott nyersanyagot.

Tovább >>>

1. / 1. oldal