Keresési találatok erre a cimkére: hódkár

Beszakadt hódjárat miatt vált balesetveszélyessé az erdészeti út (KÉPEK)

"A magas belvíz következtében átázott erdészeti útban keletkezett kár fokozott balesetvészelyt jelent a kirándulók, természetjárók, és a munkájukat végzők számára is" - olvasható a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kapuvári Erdészetének hivatalos Facebook oldalán néhány fotó kíséretében. A képeken látható nagyméretű lyuk a hódok járatának beszakadásáva keletkezett.

Tovább >>>

A Zalaerdő Zrt. területén is okoztak már károkat a hódok

Az eurázsiai hód (Castor fiber), amely Európa legnagyobb testű rágcsálója, egykor egész földrészünk folyó menti ligeterdeit benépesítette. A bundájáért és táplálékul szolgáló húsáért folytatott mértéktelen vadászata, valamint élőhelyeinek megfogyatkozása miatt Európa legnagyobb részéről kipusztult ez a különleges rágcsáló. Magyarországon 1854-ben figyelték meg utolsó példányait, ezt követően a faj több mint 140 évre eltűnt hazánk faunájából.

Tovább >>>

A Kisalföld legjobb erdésze 2017-ben Altrichter Sándor lett

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2017. április 10-én a Győri Erdészet patkányosi vadászházában és környékén rendezte meg a már hagyományosnak számító „Év Erdésze” verseny helyi fordulóját, amelyen a társaság négy erdészetének összesen 39 erdésze mérte össze szakmai tudását.Tovább >>>

1. / 1. oldal