Keresési találatok erre a cimkére: felsőoktatás

Ugrásszerűen megnövekedett idén a Soproni Egyetemre felvett diákok száma

Kimagasló eredménnyel zárult a Soproni Egyetemen a 2023-as általános felvételi eljárás.  

Tovább >>>

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között
Sajtóközlemény

MATE: a favizsgáló és faápoló szakirányú képzés a legnépszerűbbek között

Rendkívül keresettek idén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) diplomára épülő szakirányú továbbképzései: az újonnan felvett hallgatók 340 fős létszáma közel duplája a tavalyinak.

Tovább >>>

Melyik szak illik hozzád? Látogass el a MATE standjához az Educatio kiállításon!

Már az esztendő második hetében együtt kávézhatnak-teázhatnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanáraival, oktatási szakértőivel és hallgatóival az intézmény képzései iránt érdeklődők Budapesten. A MATE népes csapata január 12-14. között, a Hungexpo területén sorra kerülő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, az A pavilon HF24-es standján várja látogatóit.

Tovább >>>

Soproni Egyetem: a biodiverzitás helyreállítását segítő nemzetközi szövetség jött létre

A 2022 decemberében Montréalban tartott ENSZ biodiverzitási konferencia, a COP15 egyik fontos eseménye volt, hogy bejelentették a Nature Positive Universities Alliance, azaz a Természetpozitív Egyetemek Szövetségének létrejöttét. A szervezetet a neves brit oktatási intézmény, az Oxfordi Egyetem és az ENSZ Környezetvédelmi Programja kezdeményezésére 117 egyetem alapította, köztük – az Oxfordi Egyetem invitálására – egyetlen magyar intézményként a Soproni Egyetem is. A szövetség legfontosabb célja, hogy a felsőoktatási szektor hatékonyan segítse a természeti értékek és a biodiverzitás helyreállítását. Ezeket a célokat a Soproni Egyetem is kulcsfontosságúnak tartja, és igyekszik érvényesíteni működésében. Az új szervezet jelentőségét jól mutatja, hogy alapítását követően több mint négyszáz további egyetem csatlakozott a hálózathoz.

Tovább >>>

Világszinten a legfenntarthatóbb intézmények között a Soproni Egyetem

Az elért 7575 ponttal idén első alkalommal világ szinten arany fokozatban kvalifikálta magát, globális 206. helyezettként , a 85 országot és 1050 intézményt számláló nemzetközi rangsorban.  A Soproni Egyetem csupán három értékelési ciklust követően már 2022-ben a legmagasabb minősítési kategóriába került, mely a Zöld Egyetem filozófia gyakorlatban való hatékony megvalósításának és a fenntarthatósággal kapcsolatos célirányos fejlesztéseinek köszönhető. Hazai szinten 11 résztvevő egyetem közül jutott a dobogóra, az előkelő 3. helyre, az összesített eredmények szerint. Az egyes értékelési területeket figyelembe véve a Soproni Egyetem előrelépett az „Energia és klímaváltozás” kulcsterületen, ahol hazai 2. helyre került, valamint megtartotta és megerősítette 2. helyezését a fenntarthatósággal kapcsolatos „Oktatás és kutatás” és „Vízgazdálkodás” teljesítmény dimenziókban.

Tovább >>>

A karbonsemlegessé válás útján – Erdőtelepítő programot indít a MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) erdőtelepítő programot indít három nemzeti parkkal együttműködve; a programról csütörtökön írták alá a stratégiai megállapodást Budapesten.

Tovább >>>

1. / 1. oldal