Keresési találatok erre a cimkére: fakivágás

Egyik napról a másikra kivágták a nemzeti park famatuzsálemét

Az 1800-as évek végén ültették el azt a hegyi juhart az Angliában található Northumberland Nemzeti Parkban, melyet szeptember végén egyik napról a másikra kivágtak ezidáig ismeretlen tettesek.

Tovább >>>

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban
Sajtóközlemény

Indul az őszi faültetési szezon a fővárosban

Megkezdődik Budapesten a fasori és parkfák őszi pótlása, ültetése. Több mint 10 ezer facsemete kerül a Merzse-erdőbe, a Rákoscsabai- és a Pesterzsébeti-erdőkbe és helyi védett területekre, valamint mintegy 900 db új fával gazdagodik többek között az Andrássy út, a Rottenbiller utca és a Fiumei út.

Tovább >>>

Fákat kellett kivágni a terjedő szúkár miatt a Soproni-hegyvidéken

Az idei év országszerte aszályos volt, így a Soproni-hegyvidéken is kevesebb csapadékot mértek a megszokottnál. A lucfenyő hazánk klímazónájában már nagyon érzékeny a szárazságra – egyrészt, mert természetes előfordulása határán vagyunk; másrészt, mert nem tudja hatékonyan tárolni a vizet. Ennek következtében száradni kezdenek az ágai, koronája kiritkul, így sajnos hamar kártevők és betegségek célpontjává válik.

Tovább >>>

Rolls-Royce MTU dízelmotorok a mezőgazdasági és erdészeti gépek számára

A jól csengő Rolls-Royce elnevezéssel nem csak a luxusautó és a repülőgép motorok esetében találkozhatunk. Az angol Rolls-Royce Holding öt vállalatcsoporttal jelen van a nagy teljesítményű energiaellátó rendszerekben. A németországi Friedrichshafenben található Rolls-Royce Power Systems termékportfóliója magában foglalja az MTU márkájú dízelmotorokat, amelyeket többek között ipari, mezőgazdasági, vasúti és katonai járművekhez, valamint tengeri hajókhoz, villamosenergia-termeléshez használnak fel. Az MTU (Motoren- und Turbinen-Union) elnevezést 1969 óta használják a sok viszontagságot megélt, 1909-ben, Wilhelm Maybach és fia, Karl Maybach által alapított kereskedelmi belsőégésű motorgyárra. Agrofórum Online szakcikk.Tovább >>>

1. / 1. oldal