Keresési találatok erre a cimkére: agár

Emberre támadt egy medve Erdélyben

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében vasárnap, a férfi a fején és végtagjain sérült meg – írta a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem (ISU) közlése alapján a News.ro.

Tovább >>>

VIDEÓ: sűrű ködben csaptak össze a sportfavágók

Egyelőre teljesen legyőzhetetlen a Mátrában Strúbel Bence, hiszen a Martin Komárek Emlékversenyek után ezúttal a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságot is megnyerte. 

Tovább >>>

Medve támadt egy fiatalra a Transzfogarasi hegyi út közelében

Romániában 14 éves fiút támadott meg egy medve kedden Arges megyében, a Transzfogarasi hegyi út közelében – írta az Arges megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro.

Tovább >>>

Videón a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjének legjobb pillanatai

Szeptember 7-én visszatért Bábolnára a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság. Császár, Ásotthalom, Gödöllő, Keszeg, Somogyszob és Bükkzsérc regionális küzdelmeiből egy gárda híján 5-5 csapat, valamint két tartalékos gárda rántotta be a motorfűrészeket a nyolc pálya egyikén, illetve szerelt a színpadon az egész napos esemény során. Nézd meg videós beszámolónkat a versenyről!

Tovább >>>

Két erdőgazdaság nevével is visszaélve ígértek tűzifát a csalók

Ahogy fokozatosan hűl le a levegő és hamarosan beköszönt a fűtési szezon, úgy jelennek meg egyre gyakrabban a lakosságot átverő értékesítők. A Nébih közleménye szerint a Vadex Zrt. nevét felhasználva hirdettek csalók olcsó tűzifát, de a Sefag Zrt. is arról tájékoztat, hogy visszaélnek a társaság nevével.

Tovább >>>

Erdei iskolai kirándulással is támogatják a gyerekeket

Ombudsmani kezdeményezésre három szervezet az iskolakezdést megkönnyítő ajándékokkal segítette a rumi különleges gyermekotthont. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a hátizsákok, iskola- és sportszerek, játékok mellett egy néhány napos erdei iskolai kirándulásra is meghívta a Százholdas Pagony lakóit.

Tovább >>>

A klímaváltozást megszenvedte a lucfenyves - Fakitermelés az Ipoly Erdő területén

A Sasok-rétje és a Dornyai turista ház közötti területen álló lucfenyvesek hamarosan jelentős átalakuláson mennek keresztül - hívja fel a figyelmet az Ipoly Erdő Zrt.

Tovább >>>

Illegálisan lerakott hulladéktól tisztították meg a tájat az erdészek

A Nyírerdő Zrt. kiemelt figyelmet fordít az erdőterületein fellelhető, olykor nagyobb mennyiségű, illegálisan elhelyezett hulladékkupacok eltávolítására.

Tovább >>>

Emberi felelőltlenség okozta a méhlegelő-erdő vesztét

Alig pár évig növekedhetett a Gyulaj Zrt. területén az a méhlegelő-erdő, mely a napokban vélhetőleg egy eldobott, égő cigarettacsikk miatt teljesen leégett.

Tovább >>>

Strúbel Bence nem veszít a Mátrában, ismét fiatalok a dobogón

Két év után tért vissza Parádra a STIHL Timbersports sportfavágó versenyszéria július 13-án szombaton. A nyári kánikulában 12 versenyző mutatta meg tudását a Martin Komárek Emlékversenyen, és a fordulatos megmérettetést ismét a hazai pályán fát vágó Strúbel Bence nyerte meg – méghozzá magabiztosan. Ezzel pedig készülhet a nemzetközi kvalifikációs versenyre.

Tovább >>>

Itt vannak a hazai STIHL Timbersports versenyek időpontjai

A magyar STIHL Timbersports versenyzők már készülnek az idei két összecsapásra. Nézzük az időpontokat!

Tovább >>>

A legjobb csapatok csapnak össze a Bajnokok Bajnoka versenyen

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Szegeden a STIHL Bajnokok Bajnoka Fakitermelő Versenyt, melyre az ország nyolc legjobb csapata kapott meghívást.

Tovább >>>

Rehabilitációs központ épül a romániai "problémás medvék" számára Brassóban

Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó romániai barnamedvék számára - számolt be csütörtökön a Bizbrasov.ro hírportál.

Tovább >>>

Erdészek adták vérüket

Az EGERERDŐ Zrt. egri központja adott otthont a február végi erdészeti véradónapnak, ahol ismét zöld ruhás szakemberek nyújtottak segítséget egy nemes cél érdekében. Az erdészeti társaságnál a véradás szervezése már év elején elkezdődött, hiszen nagyon fontos, hogy az erdészeti véradásra még a kullancsszezon előtt kerüljön sor.

Tovább >>>

Erdészeti gépeket is láthatunk az AGROmashEXPO-n

Írjátok fel a naptárba: 2024. január 24. és 27. között rendezik meg az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást, melyen ahogy már megszokhattátok, erdészeti gépeket is felvonultatnak majd. Nézzük, mely cégek azok, akik biztosan bemutatják gépeiket hazánk legnagyobb agrárrendezvényén.

Tovább >>>

1. / 55. oldal > >>