Félbeszakadt fakitermelő versenyen nyert a Mecsekerdő Zrt.-Ritrovi Kft. csapata (+VIDEÓ, Képek)

stihl_ropoly_31Az utóbbi STIHL fakitermelő versenyek legnehezebb regionális fordulójának adott helyet június 9-én a SEFAG Zrt. Ropolyon. Az időjárás ezúttal nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, így az eredetileg kétfordulósra tervezett megmérettetés idő előtt befejeződött. Az eső feláztatta a talajt, a sár egyre nagyobb lett, hasítás közben a rönkök csúszkáltak, így a balesetveszély is fennállt. Éppen ezért a bírók szavazásra bocsátották a kérdést: legyen-e második forduló, vagy csak elsőben elért eredményeket vegyék alapul. A szinte egyhangú döntés végül a verseny félbeszakítását eredményezte.

Képgaléria a ropolyi STIHL fakitermelő versenyről >>>


Szerkesztő-riporter: Gribek Dániel
Operatőr-vágó: Kovács Zoltán

A STIHL Országos Fakitermelő bajnokság viszontagságokkal teli, ötödik, Dél-Dunántúli regionális fordulóját végül a Rotrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. csapata nyerte. A dobogó második fokára a SEFAG Zrt. – KNT csapata állhatott fel. Bár az elért eredményük végül nagyon jó lett, a fakitermelők rendkívül csalódottak voltak, hogy a csapatok szinte mindegyike úgy döntött, legyen vége a versenynek. Kisebb meglepetésre a harmadik helyen egy utánpótláscsapat végzett. A barcsi Dráva Völgye iskola diákjai többek között a szeptember 8-i, bábolnai országos döntőbe bekerülő Zalaerdő Zrt., Arbocus Kft. és siófoki tűzoltóság csapatait is megelőzték.

stihl_ropoly_41

Öt forduló után már csak hat hely kiadó a szeptember 8-i országos döntőre, amit a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon rendeznek meg. Kis nyári szünet után a következő, egyben utolsó regionális fakitermelő verseny augusztus 25-én, Bükkzsércen lesz.

Eredmények:

1. Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt.
2. SEFAG – KNT
3. Dráva Völgye
4. Zalaerdő Zrt.
5. Arbocus Kft. fanyűvői
6. Hivatásos Tűzoltóparancsnokság – Siófok
7. Gyulaj Zrt.
8. KNT
9. Marcali Hivatásos Tűzoltóság
10. Kaposvár Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
11. Somogyi Betyárok
12. Gyöngyberkenye Kft.
13. Zala Megyei Katasztrófavédelem – Lenti
14. SEFAG – Barcs

stihl_ropoly_84

Versenyen kívül indultak:

Agrogold Császár
Móvár Tűzoltóság

A 2018-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság korábbi fordulóinak videós összefoglalói:

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?