Szinte lehetetlen a fakitermelés a Mátrában

ponsse_sar“Elkezdődött az új év, amelyben sok izgalmas feladat elé nézhetünk. Már az első héten a természet nagy kihívást adott nekünk, hiszen a téli fagy helyett a +10 fokos meleg idő köszöntött be” – közölte az Egererdő Zrt. közjóléti közleményében, amelyben hangsúlyozzák; az állami erdőgazdaság számára télen a legnagyobb feladat a fakitermelés. A területeik nagy arányú védettsége miatt ugyanis szinte csak vegetációs időn kívül van lehetőség ezen feladat elvégzésére.

Az idős, véghasználati korú állományokban ilyen hőmérséklet és talajviszonyok mellett a már meglévő csemeték védelmére fokozottan kell figyelni, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a fakitermelést. Több erdészetnél most csak a középkorú erdők fahasználatára van lehetőség.

sáros lábnyom

“Földútjainkon a közlekedés ilyen felázott talajon az utak teljes széttaposásához vezetne, így a faanyag szállítása is korlátokba ütközik. Bízunk benne, hogy a hétvégére jósolt fagyok megérkeznek, és tervszerűen végezhetjük tovább a munkánkat” – olvasható az Egererdő Zrt. közleményében.

(Erdő-Mező Online)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?