SEFAG Zrt.: Töretlen az érdeklődés a szociális tűzifa iránt Somogyban

sefag_zrtÉvről-évre nagy az érdeklődés a Belügyminisztérium által 2011-ben útjára indított szociális tűzifaprogram iránt. A 2016-2017-es időszakra meghirdetett programban a SEFAG Zrt. 248 településsel vette fel a kapcsolatot, és közülük 180 önkormányzat nyilatkozott arról, hogy a kaposvári székhelyű társaságtól kéri a faanyag biztosítását, összességében 10 681,5 köbméter mennyiségben. A kiszállítások, átadások az egyeztetéseknek megfelelően, határidőre és zökkenőmentesen megtörténtek – olvasható az állami erdőgazdaság portálunkhoz is eljuttatott közleményében.

 

A somogyi erdészeti társaság minden évben kiemelten készül a program végrehajtására. Ennek megfelelően szociális tűzifa program számára kizárólag kemény tűzifát biztosít. A cég arra is tekintettel van, hogy a kiosztott tűzifa azonnal hasznosítható legyen a rászorulók számára, tehát csak száraz faanyagot szállítanak ki a programban.

A SEFAG Zrt. tájékoztatásul közli, hogy a megkeresett önkormányzatok közül 44 település nyilatkozott arról, hogy nem vesz részt a programban, 19 pedig arról, hogy más erdőgazdálkodótól szerzi be a szociális tűzifát. Öt olyan település is akadt, amely vezetése nem reagált a SEFAG Zrt. megkeresésére. A tavalyi programban 181 önkormányzat számára összességében 11 027 köbméter tűzifát szállítottak ki.

(SEFAG Zrt. nyomán Erdő-Mező Online)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?