A terítékre került gímbikák több mint fele érmes a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél

pilisi_gimbika_2A gímszarvas a Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt területek fővadja, a társaság által kezelt minden vadászterületen előfordul. A vaddal való gazdálkodás során már több éve arra törekednek a pilisi erdészek, hogy a terület adta lehetőségek szerint a koros, ezáltal a lehető legjobb minőségű trófeás bikák kerüljenek terítékre.

A trófeák esetében az érettség és nem a súly jelenti az elsődleges szempontot. Mindez összhangban van az egész erdei életközösséget szem előtt tartó erdőkezelési módszerrel, aminek az élőlények számára jobb ellenálló képességet biztosító, fajban gazdag, a természethez közel álló, sokszínű erdei ökoszisztéma az alapja.

pilisi_gimbika_1

A 2016. évi szezonban 156 bika került terítékre, melyeknek több mint fele szerzett érmet a hivatalos bírálatok során. A korábbi években meghatározott elveknek köszönhetően tovább csökkent a hibás kilövések száma, és örvendetes, hogy az elejtett bikák között egyre több a 10 évnél idősebb egyed.

pilisi_gimbika_3

A korábbi évekhez hasonlóan az idei szezonban is sokan ismerkedhettek meg a szarvasbőgés időszakával testközelből is, hiszen a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai szeptember és október folyamán 21 db teltházas túrát vezettek a főváros térségében.

pilisi_gimbika_4

(Pilisi Parkerdő Zrt.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?